Afbeelding
...

Barnevelder gewelddadig beroofd na nepdate in Leusden

21 november 2020 om 10:21 Misdaad

Het meest recente incident vond afgelopen donderdagavond plaats. Een 17-jarige jongen uit Nijkerk had online afgesproken met een meisje. Toen hij daar aankwam, zag hij daar inderdaad een meisje op hem wachten. Ze reden samen op hun scooters in de richting van de Driftakkerweg als ter hoogte van de Schammersteeg vijf jongemannen dreigend komen aanlopen. De 17-jarige jongen kreeg klappen en hij moest zijn waardevolle spullen en zelfs zijn schoenen afgeven. De jongen ging er vervolgens op zijn sokken vandoor en belde de politie. Agenten stelden gelijk een onderzoek in, maar de vijf jongens en het meisje werden niet meer aangetroffen.

Twee berovingen na nepdate op zelfde locatie in Leusden

BARNEVELD Een 30-jarige Barnevelder is anderhalve week geleden in Leusden slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving na een afspraak met een vrouw. Eenmaal op de afgesproken locatie werd hij beroofd door een groep jongens. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt nadat eerder deze week een vergelijkbare ‘nepdate’ plaatsvond.

De politie noemt het opvallend dat een soortgelijk incident acht dagen eerder, op woensdag 11 november, ook in Leusden plaatsvond. Toen was de 30-jarige Barnevelder het slachtoffer. Rond 22.00 uur had hij afgesproken met een jonge vrouw bij de Schammersteeg. Ook hij trof aanvankelijk inderdaad zijn date en ze maakten zelfs even een praatje. Vervolgens doken 5 of 6 jongemannen op die hem mishandelden en beroofden.

De jonge vrouw of het meisje, had volgens de politie in beide gevallen donkerbruin haar en ze werd in beide gevallen op ongeveer 1.70 meter lang geschat. Ze droeg in beide gevallen ook een donkere jas. De eerste keer, op 11 november, droeg ze een gele joggingbroek met een witte streep van boven naar beneden en de tweede keer, op 19 november droeg ze een zwarte broek.

Bij beide incidenten waren de jongens over het algemeen in het donker gekleed. Op 11 november was er één jongen bij met een rode jas, een bontkraag en een zwarte sjaal. Deze jongen wordt op 1.80 meter lang en 20 jaar oud geschat. Bij het tweede incident op 19 november viel één jongen op omdat hij dik was, hij had een lichte huidskleur en was ongeveer 1.80 meter lang.

De politie neemt de incidenten hoog op en roept getuigen en mensen die meer kunnen vertellen over deze twee gewelddadige berovingen op om contact op te nemen. Dat kan telefonisch via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie