Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie toont beelden vermoedelijke dader van beroving 90-jarige vrouw

8 juli 2020 om 06:50 Misdaad

BARNEVELD Een brutale fietser haalde op 22 mei 2020 de portemonnee uit de jaszak van een 90-jarige Barneveldse. Dankzij de bewakingscamera van een buurtbewoner kan de politie de vermoedelijke dader laten zien. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond de beelden getoond. Ook het hevig geëmotioneerde slachtoffer deed haar verhaal in de uitzending. Nog tijdens de uitzending werden al twee tips doorgegeven aan de politie.

Tussen 15.50 en 16.00 uur die vrijdagmiddag zijn de verdachte en het slachtoffer gefilmd op het Gowthorpeplein. Hij op de fiets, zij wandelend met een rollator. De beroving staat niet op beeld, maar de verdachte voldoet aan de beschrijving die zowel mevrouw als getuigen opgaven.

SCHRIK De man zou mevrouw hebben klemgezet en in haar boodschappentas hebben gegraaid. Daar zat niets van waarde in. Het slachtoffer was als verlamd door de schrik, waardoor de dader erin slaagde haar jas open te maken en haar zakken te doorzoeken. Hij trof er een portemonnee aan, waarmee hij ervandoor ging. Getuigen die doorhadden wat er gebeurde zijn nog achter hem aan gegaan, maar de man wist weg te komen.

VERDACHTE De verdachte, die op beeld is vastgelegd, is een kale man met een donkergetinte huidskleur. Hij is vermoedelijk tussen 50 en 60 jaar oud en reed op een wat versleten, bruine herenfiets met een reflector in het voorwiel.

De politie wil graag weten wie deze man is. Mensen met informatie kunnen hun tip doorgeven via gratis tiplijn tel. 0800-6070 of anders via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Online een tip doorgeven kan via dit formulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie