Afbeelding
Aber Media

Diefstal bij Munthandel Kevelam in Garderen, klopjacht op daders

13 februari 2024 om 11:30 Misdaad

GARDEREN Bij een diefstal bij Munthandel Kevelam  in Garderen is dinsdagochtend rond 10.00 uur een ,,waardevolle buit’’ meegenomen. De twee daders sloegen daarna op de vlucht.

Wat zich precies heeft afgespeeld in de zaak aan de Speulderweg, moet nog duidelijk worden. De politie meldt in ieder geval dat sprake was van een diefstal. ,,Voor zover bekend zijn er geen wapens gebruikt. Maar er is wel wat weggenomen uit de zaak. Het gaat om een waardevolle buit”, zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

HONKBALKNUPPEL

De eigenaar zag wat er gebeurde en ging achter de daders aan. ,,Hij heeft een honkbalknuppel gepakt en sloeg in op de voorruit van hun auto”, aldus Westerhoff. ,,Ze zijn helaas toch ontkomen. Wij doen nu forensisch onderzoek, bekijken camerabeelden in de buurt en nemen de verhalen van getuigen op.”

BURGERNET

De politie is op zoek naar twee verdachten: een man en een vrouw. Hiervoor is een melding uitgegaan via Burgernet. De man zou tussen de 60 en 70 jaar oud zijn, donkere kleding dragen en een normaal postuur hebben. Zijn lengte wordt geschat op tussen de 1.60 en 1.70 meter groot. De verdachte vrouw is jonger: tussen de 40 en 50 jaar oud. Zij droeg bij de diefstal een lilakleurige jurk, met daaronder zwarte sportschoenen en ze had lang grijs haar.  

,,De daders reden in een Ford Puma, die voorzien was van een Duits kenteken”, voegt Westerhoff aan. ,,We kunnen ons voorstellen dat de daders denken dat het niet zo handig is als dat kenteken erop blijft zitten. Maar als mensen een auto zien met een kapotte voorruit, dan is het fijn als ze ons even bellen.” Tips kunnen worden doorgegeven via 112.

OVERVAL IN 2010

Het is niet de eerste keer dat criminelen het voorzien hebben op Munthandel Kevelam. In 2010 kwam het bij een overval tot een confrontatie tussen de ondernemer en de overvaller. De dader werd ongeveer een half jaar later aangehouden en in 2012 veroordeeld tot twee jaar cel.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie