Afbeelding
AberMedia

Inbraak bij lingeriewinkel in centrum Barneveld: ‘We laten ons niet bang maken’

30 november 2023 om 06:51 Inbraak

BARNEVELD Bij Lincherie aan de Langstraat in het centrum van Barneveld is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De daders sloegen een glazen toegangsdeur kapot. Er is een klein geldbedrag buitgemaakt. In 2019 was de lingeriezaak ook al doelwit van inbrekers.

,,Ze hebben de deur kapot gemaakt en zijn naar binnen gegaan’’, verhaalt verkoopmedewerker Anja Evers. ,,Er is niks overhoop gehaald. Binnen is het nog heel netjes. Ze hebben heel gericht wisselgeld meegenomen. Dat is bijna niks: ik denk dertig euro ofzo, misschien nog niet eens. Dat je denkt: waarom kom je daar je bed voor uit?’’

PLANK

Het is tegen half tien in de ochtend en Evers staat op het punt om de zaak weer te openen. Ze is aan het stofzuigen. Het is nog een ,,rotzooi’’ van al dat glas, vertelt ze. ,,De deur is helemaal aan diggelen geslagen. Er zit nu een plank voor.’’ De politie was er net nog, vertelt de verkoopmedewerker. Ze gaan camerabeelden bekijken die in de straat hangen.

De schrik zit er wel een beetje in. ,,Ja dat wel. Ik vind het wel heftig dat ze moedwillig dingen slopen voor een beetje geld.’’ Ze vertelt dat de eigenaar van de zaak de hele nacht op de been is geweest en nu maar het bed heeft opgezocht.

Zelf is ze van plan om er toch een leuke dag van te maken. ,,We laten ons niet bang maken, we gaan vrolijk verder en proberen weer een beetje geld te verdienen vandaag.’’

DOELWIT

In augustus 2019 was de lingeriezaak ook al doelwit van inbrekers. Toen werd de glazen deur eveneens ingeslagen. ,,Dit is al de tweede keer’’, zegt Evers. ,,Dan denk je: waarom is zo’n winkel zo aantrekkelijk?’’ Ook toen, zegt ze, is er ,,niks spannends’’ meegenomen.

De zaak doet ook denken aan de inbraak bij tweedehands-kledingboetiek Oh Me Oh My aan de Langstraat, eind oktober. Er is toen niks meegenomen. Het was de derde inbraak in twee jaar tijd bij de tweedehands-kledingboetiek.


Wie iets verdachts heeft gezien in de omgeving van Lincherie of in het centrum van Barneveld kan contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie