Afbeelding
AberMedia

Inbraak bij juwelier in Barneveld

9 december 2020 om 07:15 Inbraak

BARNEVELD Bij juwelier Kaasschieter aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld is woensdagnacht een inbraak gepleegd. Het rolluik werd met een krik een stuk omhoog getild en daarachter werden glazen vitrines kapot geslagen. Of er iets is buitgemaakt, is nog niet bekend. Een getuige zag wel een dader met een sporttas weglopen.

Meerdere omwonenden waren getuigen van de kraak. Een bovenbuurvrouw schrok zich om 05.05 uur een ongeluk, zij gaf aan dat het leek alsof de hele pui eruit kwam. Ze heeft wel naar buiten gekeken, maar kon niets zien.

Een overbuurman kon wel veel meer zien, toen hij wakker geworden was van getik. Hij zag dat het rolluik van de juwelier met een krik omhoog was getild en heeft meteen de politie gebeld. ,,Al snel kwam er heel rustig een man in het zwart gekleed, met donkere capuchon, onder het rolluik door naar buiten. Niet veel later een tweede man, ook in het zwart gekleed en met donkere capuchon. De tweede man had een donkere sporttas mee”, aldus de buurman. 

Beide mannen waren rond de 1.90 meter lang. Ze gingen er rustig lopend vandoor naar de Catharijnesteeg. Daar zouden de twee mannen allebei een fiets hebben gepakt waarna ze er, zonder licht, vandoor gingen richting de Kapteijnstraat.

De politie heeft met zes eenheden plus een agent op de fiets nog gezocht in de omgeving, maar de mannen werden niet gevonden. Wel is een fiets gevonden bij de rotonde van de Schoutenstraat met de Thorbeckelaan. Of dat een van de fietsen van de daders is, is niet bekend maar de politie heeft de fiets wel meegenomen. De politie heeft het gebied om de winkel afgezet en de recherche gaat daar straks onderzoek doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie