Afbeelding
WH fotografie

Grote brand legt leegstaande woonboerderij in Lunteren in de as

28 november 2023 om 07:13 Brand

LUNTEREN Aan de Postweg in Lunteren heeft maandagavond een uitslaande brand gewoed in een woonboerderij. De meldkamer van de brandweer ontving rond 22.30 uur meerdere 112-meldingen van een uitslaande brand in de woning nabij de Westzoom.

Binnen een minuut werden de brandweerkorpsen van Lunteren, Ede, Ederveen en Renswoude opgeroepen voor de brand. Bij aankomst sloegen de vlammen uit het dak. Volgens woordvoerder Pieter Heideman stond de woning leeg. ,,Omdat er nog wel buitenlandse arbeidsmigranten ingeschreven staan, hebben we in het pand gezocht naar slachtoffers, maar troffen we gelukkig niemand aan. Het binnentreden van het pand lukte in eerste instantie niet uit veiligheidsoverwegingen voor ons eigen personeel”, aldus Heideman. 

VERLOREN

Het vuur was na een uur onder controle. De brandweer heeft de inzet gedaan om te voorkomen dat de brand oversloeg naar de aangrenzende schuren. Met een hoogwerker werd vanaf bovenaf geblust. De woning moet als verloren worden beschouwd. 

Agenten sloten de Postweg af en hielden nieuwsgierige buurtbewoners op afstand. Wat de oorzaak van de brand is, kon de woordvoerder maandagavond nog niet vertellen.

Bekijk hieronder de beelden: 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie