Afbeelding
AberMedia

Zeer grote brand in Kootwijkerbroek (+video)

25 mei 2023 om 18:44 Brand

KOOTWIJKERBROEK De brandweer is donderdagmiddag met veel materieel uitgerukt voor een grote brand in Kootwijkerbroek. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling.

Volgens de brandweer woedde het vuur in twee loodsen aan de Essenerweg, vlakbij de kruising met de Laageinderweg, en in een open ruimte tussen de schuren, waar rubberen platen lagen. Voor zover bekend lagen er in de loodsen volgens de brandweer bouwmaterialen. Op de foto’s is ook isolatiemateriaal te zien. Hoe en waar het vuur is ontstaan, is nog niet bekend, aldus woordvoerder Lammert Flier.

WIND De eerste melding kwam rond 16.50 uur binnen en er werd vrijwel direct opgeschaald naar zeer grote brand. Niet ver van de loodsen aan de Essenerweg is een autobedrijf gevestigd. Uit voorzorg werd een aantal auto’s weggezet. Kort bij de schuren staan enkele woningen, deze kwamen niet in gevaar, ook omdat de wind de andere richting opstond. De rook trok naar de achterliggende weilanden langs de Laageinderweg.

SCHUIM De brand in de twee loodsen was volgens Flier rond 18.20 uur onder controle. Rond half zeven was de brandweer nog bezig met het blussen van de rubberen platen. ,,Dat gebeurt met schuim en de brandende platen worden met een shovel uit elkaar getrokken. Daar zijn we nog wel even mee bezig, ook omdat extra schuim moet worden aangevoerd.’’

Naast de Kootwijkerbroekse brandweer waren blusgroepen uit De Valk, Harskamp, Voorthuizen en Barneveld opgeroepen en de hoogwerker uit Barneveld. Rond 18.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Het nablussen kostte nog geruime tijd. 

ROETDEELTJES Volgens de brandweer kunnen in de omgeving roetdeeltjes worden gevonden. ,,Deze zijn niet schadelijk en kunnen met handschoenen opgeruimd worden. Ze mogen bij het restafval, daarna wel de handen wassen.’’  

Burgemeester Jacco van der Tak bracht naar aanleiding van de brand een bezoek aan Kootwijkerbroek en sprak onder anderen met de hulpverleners.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Jacco van der Tak in gesprek met hulpverleners.
Burgemeester Jacco van der Tak in gesprek met hulpverleners.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie