Afbeelding
AberMedia

Brandweer druk met lastige schoorsteenbrand in Lunteren

29 februari 2024 om 21:24 Brand

LUNTEREN De brandweer heeft donderdagavond de handen vol gehad aan een lastig te bestrijden schoorsteenbrand bij een woning aan de Groen van Prinstererstraat in Lunteren.

De brand werd rond 18.05 uur gemeld en was pas rond 19.50 uur onder controle. Er waren onder meer meerdere CO2-handblussers nodig om het vuur te blussen. Tijdens de brand, die veel belangstelling trok van buurtbewoners, kwamen veel vonken uit de schoorsteen en dat ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. 

Kort voor half acht werd een specialistische brandbestrijdingseenheid (SBE) uit Nieuwegein gealarmeerd voor assistentie. Dit team maakt gebruik van het Cobra-blussysteem, waarmee van buitenaf onder hoge druk een gaatje wordt gemaakt, waardoor een hogedruk-waterstraal kan worden verneveld. Deze inzet bleek uiteindelijk niet nodig.

In de woning is schade ontstaan. Een medewerker van de Stichting Salvage kwam ter plekke om de bewoners praktische hulp te bieden bij de schade-afhandeling. De brandweer voerde nog een nacontrole uit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie