Meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het college van de gemeente Amersfoort wil in 2014 de aanleg van 40 openbare laadpunten voor elektrische auto’s realiseren. Daartoe vraagt het college de gemeenteraad een budget beschikbaar te stellen van € 100.000 om deel te nemen aan een regionale aanbesteding van oplaadpunten door Metropoolregio Amsterdam (MRA). Door deelname aan deze aanbesteding kan in 2014 worden gestart met het plaatsen van de laadpalen.

De vraag naar oplaadpunten voor elektrische auto’s in Amersfoort neemt steeds meer toe. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om op eigen terrein een elektrische auto op te laden, hierdoor kunnen mensen er vanaf zien om over te gaan tot het elektrisch rijden.

Verkeerswethouder Hans Buijtelaar: ,,Dit is een kip-eisituatie die wij willen doorbreken. Voor het op gang brengen van deze ontwikkeling zijn daarom openbaar toegankelijke laadpalen nodig.”

Door aan te sluiten bij het reeds lopende MRA-initiatief, kan de gemeente Amersfoort gebruik maken van de gezamenlijke Europese aanbestedingsprocedure voor elektrisch rijden. Bovendien leidt deze samenwerking tot de realisatie van uniforme laadpalen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Elektrisch rijden draagt bij aan de ambitie van Amersfoort om in 2030 een CO2-neutrale stad te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie