'Anders kijken' in Museum Nairac voor basisscholen

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Museum Nairac en beeldend kunstenaar Julia Borsboom hebben samen het educatieve kunstproject 'Anders Kijken' ontwikkeld voor groep 7 van basisscholen in de gemeente Barneveld.

,,De nadruk ligt op het kijken in plaats van het weten'', aldus museumdirecteur Margot Welle en Julia Borsboom. Zij presenteerden het project eerder deze week aan een aantal vertegenwoordigers van basisscholen.

,,In deze les wordt de kunst- en de erfgoedcollectie van Museum Nairac verrassend en leerzaam onder de aandacht van kinderen gebracht'', aldus Welle en Borsboom. ,,'Anders Kijken' gaat over wat je ziet, wat je denkt te zien en wat je vindt van wat je ziet. Door met een open houding te kijken naar en te filosoferen over kunst en erfgoed oefenen kinderen in het onder woorden brengen van wat ze zien. Ze worden uitgedaagd om anders te kijken. Ook oefenen ze om zich een mening te vormen en deze met argumenten te onderbouwen.''

,,Niet het museum vertelt in dit project het verhaal achter haar collectie, maar de kinderen zelf zijn de verhalenvertellers aan de hand van collectiestukken'', vervolgen ze. ,,Op deze manier wordt hun creativiteit aangewakkerd terwijl ze tegelijk bijzonder leerzaam bezig zijn.''

Leerkrachten die meer willen weten over dit project kunnen contact opnemen met Karen Eding, combinatiefunctionaris onderwijs, cultuur en sport van de gemeente Barneveld via emailadres k.eding@barneveld.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie