Vmbo-school De Meerwaarde krijgt lectoraat

7 november 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Vmbo-scholengemeenschap De Meerwaarde aan de Rietberglaan in Barneveld krijgt een lectoraat ‘Leersucces’. De school wil op deze manier uiterlijk in 2015 de schoolresultaten boven het landelijk gemiddelde krijgen.

Door Hans-Lukas Zuurman

Dit plan is vanmorgen gepresenteerd tijdens een studiedag van het personeel. De Meerwaarde scoort landelijk gezien op dit moment ‘gemiddeld’, zo blijkt uit de cijfers van ‘Vensters voor Verantwoording’ die openbaar op internet te raadplegen zijn. ,,Per vak verschillen de resultaten, soms zitten we iets boven het gemiddelde, soms er iets onder’’, licht directeur Kees Heek van De Meerwaarde toe. ,,We steken er per saldo niet bovenuit, dus hebben wij ons hardop afgevraagd: waarom zorgen we er niet voor dat we op alle fronten bovengemiddeld scoren?’’ Volgens Heek heeft de school gezien de nieuwe behuizing, de faciliteiten en het docentenkorps de potentie om beter te scoren, maar moeten de kwaliteiten beter benut worden en op een goede manier verankerd worden in de schoolorganisatie.

En dat is dan ook het doel van het in te stellen lectoraat: vorm een kenniskring van vakbekwame docenten, voeg er een externe onderzoeker aan toe en laat een lector deze kring aansturen. ,,We willen vragen uit de praktijk bestuderen, advies erover uitbrengen en gelijk ook toetsen op school. Nu gebruiken we nog te veel de natte vinger, zonder dat we onderzocht hebben of iets werkt.’’

Volgens Heek is het in Nederland - ,,voor zover wij hebben kunnen nagaan'' - 'uniek' dat De Meerwaarde als vmbo-scholengemeenschap een lectoraat instelt.

> Lees het complete artikel in de Barneveldse Krant van woensdag 7 november 2012

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie