Officiële start cameratoezicht De Briellaerd in Barneveld

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

Zowel bij de entree van De Briellaerd als op de Albert Plesmanstraat en de Anthonie Fokkerstraat hangen al sinds begin dit jaar camera’s. Het gaat om een gezamenlijk project van de gemeente Barneveld, de politie, beveiligingsbedrijf MPL en Leertouwer installatietechniek. De deelnemende bedrijven betalen gezamenlijk de kosten.

BARNEVELD - Wethouder Gerard van den Hengel heeft dinsdagavond officieel de camerabeveiliging op bedrijventerrein De Briellaerd in Barneveld in gebruik genomen. Dat gebeurde voorafgaand aan de ledenvergadering van de gelijknamige ondernemersvereniging.

Omdat het bedrijventerrein vlakbij de snelweg A30 ligt, waren er relatief veel inbraken. Het aantal diefstallen is al afgenomen, meldt Maarten van der Boon van Leertouwer, die gisteravond afscheid nam als secretaris. ,,En dat zal alleen maar verder dalen als er over enkele weken grote borden worden geplaatst met de melding van camerabewaking’’, verwacht hij.

Naast de camera’s zijn op strategische plekken ook hekjes met aansluitend beplanting gerealiseerd om potentiële dieven te ‘dwingen’ via de gewone wegen De Briellaerd op te rijden.

Naast Van der Boon nam ook Rudi Hooijer van Hora afscheid als bestuurslid. De twee nieuwe bestuursleden zijn Edwin van Beek van Van Essen Computers en Joost van Boven van Broekhuis Opel.

Doordat het aantal bedrijven is toegenomen, stijgt ook de parkeerdruk op De Briellaerd, zegt Van der Boon. ,,Daarom zijn al twaalf nieuwe parkeerplaatsen aangelegd langs de Albert Plesmanstraat en de Anthonie Fokkerstraat. En als het goed is, komen er voor de bouwvakantie nog eens twaalf plekken bij langs de Albert Plesmanstraat.’’

De ondernemersvereniging sprak tijdens de ledenvergadering ook over aansluiting bij parkmanagement en de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein De Briellaerd-Noord. ,,En we hebben het verenigingsgebied onlangs vergroot met de Briellaerdseweg, Nederwoudseweg en Scherpenzeelseweg, op verzoek van daar aanwezige bedrijven’’, meldt Van der Boon. ,,Daardoor hebben we de afgelopen twee maanden tien nieuwe leden kunnen verwelkomen.’’ Ondernemersvereniging De Briellaerd telt nu 47 leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie