Zakkenrollers actief in Barneveld

15 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Zakkenrollers zijn sinds enkele weken extra actief in het centrum van Barneveld, meldt buitengewoon opsporingsambtenaar Rinus van Dijk. ,,Let op je eigendommen en doe aangifte als er iets verdwenen is.”

,,Het is gebruikelijk dat er meer gestolen wordt in de vakantieperiode, maar ik heb het idee dat het nu erger is geworden”, zegt Van Dijk. Van een forse stijging van het aantal aangiften is geen sprake. ,,Maar dat komt ook omdat veel mensen geen aangifte doen. We horen wel het een en ander van verschillende winkeliers.”

Wilma Kremer van Hartkamp for Kids aan de Jan van Schaffelaarstraat merkt ook een toename. ,,Afgelopen twee weken hebben zich in de winkel naar wij weten vier situaties voorgedaan waarbij er iets verdween bij klanten”, zegt zij. ,,Bij één mevrouw werd haar portemonnee uit de tas gehaald. Deze werd even later leeg teruggevonden in een paskamer bij Lake Side.” Volgens Kremer slaan dieven vooral toe wanneer winkelend publiek even niet oplet.

,,Bij ons in de winkel komen veel vrouwen met een kinderwagen, waar dan de tas ook onder ligt of aan hangt. Soms wordt de wagen even aan de kant geparkeerd. Er hoeft maar even geen zicht op te zijn en voor je het weet is er weer iets verdwenen. En het gebeurt echt niet alleen bij ons.”

Van Dijk: ,,Het komt ook wel voor dat mensen expres worden afgeleid door iemand en ondertussen bestolen worden door derden. Niet iedereen doet aangifte. Het is wel verstandig om dat te doen, want dan kan de politie daar concreet op inspelen.” De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente zullen komende tijd extra alert zijn op mogelijke diefstallen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie