Renovatie rouwcentrum Barneveld bijna afgerond

18 juli 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De renovatie van het rouwcentrum van begraafplaats De Plantage in Barneveld is bijna achter de rug. ,,We krijgen er een moderne en frisse aula voor terug, die komende vijftien tot twintig jaar prima dienst doet”, zegt coördinator Cees van Delen trots. ,,Er is niets meer te zien van de sombere jaren zeventig stijl.”

Direct bij binnenkomst in de nieuwe entree valt die frisheid al op. De grijze en donkerbruine kleuren van muren en plafond hebben plaatsgemaakt voor wit. Enkele extra ramen zorgen daarnaast voor meer daglicht.

,,Wat vooral een aanwinst is, is de verruiming van de entree met enkele meters nieuwbouw”, zegt Van Delen. ,,Zo ontstaat meer ruimte als mensen in de rij moeten wachten om te condoleren.”

Voordat de aula heropend kan worden, moet de koelingsruimte naast de familiekamer nog opgeknapt worden. ,,We verwachten dat het rouwcentrum daarna vanaf 1 september weer in gebruik genomen kan worden.” Gekoppeld hieraan wil de gemeente Barneveld rond die tijd een open dag organiseren, waarop belangstellenden het opgeknapte gebouw kunnen bekijken. ,,Wanneer dat precies zal zijn, zullen we op een later moment bekend maken”, zegt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel.

(Lees meer in de Barneveldse Krant van zaterdag 18 juli 2009)

advertentie
advertentie
advertentie