Kelderman derde op NK baan

30 december 2008 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/APELDOORN - Wielrenner Wilco Kelderman is gisteren op de wielerbaan in Apeldoorn derde geworden op het Nederlands Kampioenschap 3 kilometer achtervolging.

Ondanks het feit dat bij Kelderman de nadruk ligt op het wegseizoen, heeft hij gisteren deelgenomen aan deze nationale kampioenschappen bij de junioren (17-18 jaar). Reeds in november had de Barnevelder zich verzekerd om deel te nemen aan de 3 km achtervolging door te voldoen aan de gestelde limiet van 3 minuten en 50 seconden.

Om te bepalen welke renners voor goud, zilver en brons in aanmerking komen, moesten er eerst series worden gereden. De beste vier renners kwamen hiervoor in aanmerking. In een spannende strijd bij de voorronden werd Kelderman uiteindelijk vierde met slechts een halve seconde voorsprong op de nummer 5. Dit betekende dat de Barneveldse sportman van het jaar voor de bronzen medaille mocht strijden tegen Barry Marcus.

In een spannende strijd om het brons, waarbij de verschillen niet groter werden dan een seconde, wist Kelderman de strijd in zijn voordeel te beslissen met een tijd van 3.37 sec. wat goed was voor de derde plaats. Tijdens de wedstrijd om goud en zilver was het Wouter Haan die te sterk was voor Youri Havik. In een goedgevuld Omnisport-centrum in Apeldoorn werden de renners door het enthousiaste publiek aangemoedigd en toegejuicht.

Na zijn zilveren medaille op de NK tijdrijden en de zilveren medaille bij het Nederlands clubkampioenschap was dit Kelderman’s derde medaille op een Nederlands Kampioenschap. Met deze afsluiting kan hij dan ook terugzien op een geslaagd seizoen.