Afbeelding
Ballonteam Wessel

Streep de ballonvaart van je bucketlist (20 euro korting)

29 maart 2019 om 15:02 Nieuws

BARNEVELD Vandaag nog een ballonvaart van je bucketlist wegstrepen? Dat kan. Lezers van deze krant kunnen voor slechts €150,- deze bijzondere ervaring boeken bij Ballonteam Wessel uit Kootwijkerbroek. Ook leuk om cadeau te geven!

Hij vaart wat af, de 54-jarige Mees van Dijk. Niet op het water, maar in de lucht. Als ballonvaarder brengt hij al 26 jaar lang mensen letterlijk en figuurlijk in hogere sferen. 'Wat er zo leuk aan is?' Hij lacht. 'Dat gevoel kun je niet in woorden uitdrukken, dat moet je een keer meemaken. Dan weet je dat het net een sprookje is.'

In 1992 startte hij in het Kootwijkerbroekse buurtschap Wessel met zijn bedrijf. Ruim een kwart eeuw later beschikt hij over vijf verschillende ballonnen, met het bekende 'Kuiken van Barneveld' als eyecatcher. Een aardige groei, en natuurlijk moet hij zijn boterham ermee verdienen, maar toch is winst niet de grootste drijfveer van de ballonvaarder. Het is de passie die hem drijft. ,,Mijn grootste ballon is geschikt voor tien personen. Zo kan ik iedereen persoonlijk, zonder luidspreker, toespreken. Dat verbindt."

In de zomer vaart hij zes dagen in de week over de Gelderse vallei, al vaart hij niet alleen thuiswedstrijden. 'Het accent ligt wel op Gelderland, Overijssel en Utrecht, maar ik kom in heel Nederland.' Elke vaart is uniek, van start tot landing. De vluchten duren een uur, maar het hele programma er om heen vult de hele avond. Verzamelen, helpen met het optuigen van de mand, het uitvouwen en volblazen van de ballon en daar gaat-ie dan. Als piloot gidst Mees van Dijk zijn gasten daarna op een mooie hoogte over prachtige natuur, dorpen en steden. In Madurodam formaat. Soms zelfs over de eigen woning. Na de landing staat 'grondbemanning' klaar om de gasten terug te brengen naar de opstapplek. Maar altijd is er eerst champagne om de luchtdoop te vieren. En wie nog meer wil nagenieten kan bijvoorbeeld een luxe diner bijboeken. Leuk als bedrijfsuitje of in combinatie met een huwelijksaanzoek in de lucht. 'Bedrijven kunnen ook hun bedrijfsnaam of product promoten met een luchtballon', geeft Mees van Dijk aan. Bedrijven zien luchtballon reclame dan als een duurzaam reclamebord waarmee ze personeel, klanten en relaties een unieke incentive in de vorm van een ballonvaart in de eigen luchtballon kunnen aanbieden.

,,Een heteluchtballon kan helemaal naar eigen wens worden ontworpen zoals BDU heeft gedaan, volledig in de eigen huisstijl. Een eenmalige investering die jarenlang meegaat.´´

Lezers die zelf deze bijzondere ervaring willen meemaken met familie, vrienden of bekenden kunnen nu de aantrekkelijke lezersdeal in deze krant afsluiten. Na aankoop kunt u per email of telefonisch reserveren bij ballonteam Wessel, zie www.ballonweb.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie