Afbeelding
Cees van Dijk

Boor- en zaagbedrijf Thomassen viert verhuizing met open dag

26 maart 2019 om 14:42 Nieuws

BARNEVELD Opvallend. Zo kan de enorme replica van de boor voor het nieuwe pand van Boor- en Zaagbedrijf Thomassen het beste worden omschreven. Wie over de Hanzeweg in Barneveld rijdt, kan het object nauwelijks ontgaan.

Dat is ook de bedoeling, zeg Wout Thomassen als we samen met zijn zus Gerdien in de personeelsruimte van het pas een paar maanden geleden in gebruik genomen pand terugkijken op de geschiedenis van het bedrijf. „Mijn vader was boer, maar door verslechterende economische omstandigheden, moest hij iets anders zoeken. Daarom begon hij in 1996 met frezen, zagen en boren. Hij ging op pad met zijn rode tweedehands PTT-autootje.”

Even later schuift Wouter Thomassen sr. zelf aan en komen de verhalen los over die beginperiode. Duidelijk is dat hij altijd met veel plezier heeft gewerkt. „Die vrijheid vond ik heerlijk. Van een mobiele telefoon was toen nog geen sprake. Ik ging de hele dag op pad. Mijn vrouw hield de agenda bij en zorgde voor de boekhouding. Al snel had ik een behoorlijke klantenkring, vooral van aannemers. Ervaring met dit werk had ik niet, maar dit leerde ik snel. Soms eerst een beetje oefenen in de muren van de werkplaats”, vertelt hij lachend.

INZET EN BETROKKENHEID Gaandeweg breidden de activiteiten zich uit en groeide het bedrijf. Als kind ging Wout vaak met zijn vader mee. Prachtig vonden ze dat allebei en het was eigenlijk vanzelfsprekend dat hij in de voetsporen van de grondlegger van Boor- en zaagbedrijf Thomassen zou treden. „Alles wat we nu hebben, is te danken aan het harde werk van onze ouders en aan de inzet en de betrokkenheid van iedereen binnen ons team”, vinden Gerdien en Wout.

Zoals bij veel familiebedrijven werd thuis vooral over de zaak gesproken, kan Gerdien zich herinneren. Dat ook zij, net als haar broers Adriaan en Reinier, een plek in het bedrijf zou vinden lag aanvankelijk niet voor de hand. „Ik stond voor de klas, kreeg kinderen en had eigenlijk niets met de zaak. Totdat ik mijn draai in het onderwijs niet meer kon vinden en ik een aantal taken binnen het bedrijf overnam. Nu vind ik het prachtig om hier te werken.”

GROEI Door de groei van Boor- en Zaagbedrijf Thomassen, inmiddels telt het team zo’n veertien mensen, ontstond ruimtegebrek op de ouderlijke boerderij. „Ik pikte steeds meer schuren in”, zegt Wout. „Uiteindelijk konden we zo niet verder groeien. In ons nieuwe pand hebben we volop plaats voor het materieel, voor de twee volledig uitgeruste vrachtauto’s en zeven bussen met handboor- en zaaggereedschap. Onze collega in de werkplaats, die het onderhoud doet en gereedschap maakt of aanpast, kan wat ruimte betreft ook weer vooruit.”

BEDRIJVEN EN PARTICULIEREN Dat brengt ons gesprek op Thomaboor.nl, een nieuwe tak van het bedrijf. „Dit is ontstaan door de vraag van klanten naar de diamantboren, die wij sinds enkele jaren voor eigen gebruik produceren. Het verkooppunt wordt steeds verder uitgebreid met machines en accessoires, en is tegelijk het servicepunt voor onderhoud en advies.”

Wout benadrukt dat het bedrijf niet alleen diensten levert aan bedrijven, maar ook aan particulieren. „Stel dat er een gat in betonnen fundering van een woning moet worden geboord, bijvoorbeeld om een leiding doorheen te leggen, dan kunnen wij dat verzorgen. Daarnaast pakken we ook grotere projecten aan die zwaardere machines vergen. Flexibiliteit staat bij ons voorop. Als er een noodgeval is, zoals een gesprongen waterleiding, zal nooit vergeefs een beroep op ons worden gedaan.”

OPEN DAG ,,Om de verhuizing naar ons nieuwe pand te vieren, houden we een opening en organiseren we zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Dit vinden we een leuke manier om iets terug te doen voor het vertrouwen dat de klanten ons geven”, vertelt Wout. ,,Net als ons hele team vinden we het prachtig om te laten zien wie we als bedrijf zijn, en wat we allemaal kunnen.”

,,Ons bedrijf blijft groeien en we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Wie belangstelling heeft, maar eerst eens wil zien wat we hier allemaal doen, moet zaterdag zeker even komen kijken tijdens de open dag”, raadt Gerdien aan. „Er is, ook voor de kinderen, van alles te doen. Zo geven onze medewerkers demonstraties en laten we zien welke gereedschappen we allemaal gebruiken.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie