Profile Carservice biedt flexibel vervoer, maar verwisselt met hetzelfde gemak een band.
Profile Carservice biedt flexibel vervoer, maar verwisselt met hetzelfde gemak een band. Profile

'Banden verwisselen? Doe het tijdig'

18 september 2018 om 18:25 Nieuws

BARNEVELD Tijdelijk een auto of bestelbus nodig? Profile Carsevice in Barneveld biedt verschillende mogelijkheden om er voor korte of lange tijd een te huren. Banden verwisselen? Maak tijdig een afspraak, raadt het bedrijf aan.

Cees van Dijk

Met de verhuur van auto’s speelt Profile Carservice, een onderdeel van Profile Car & Tyreservice, in op wensen vanuit de markt, legt Tom Boonman uit. „Vier jaar geleden zijn we begonnen met deze dienstverlening, omdat we zagen dat sommige mensen geen auto willen bezitten, maar er wel gebruik van willen maken op het moment dat het nodig is.”

Boonman zocht en vond samenwerking met Autohopper, een landelijk opererend verhuurbedrijf. Daarbij wilde hij niet alleen prijstechnisch aantrekkelijk zijn, ook moest het hele logistieke traject van reservering tot het inleveren van de gehuurde auto gemakkelijk verlopen. „En we wilden een duidelijk overzicht geven van de kosten. Geen onaangename verrassingen op het moment dat je de sleutels in ontvangst neemt. Zeker, er zijn tegen een meerprijs tal van extra’s mogelijk, maar de prijs die je ziet als je via de website reserveert, is het bedrag dat je verschuldigd bent.”

VERHUIZEN Niet alleen kunnen klanten een auto huren, ook kunnen ze een compleet pakket extra’s boeken. Zo zijn er bijvoorbeeld voor degenen die gaan verhuizen spanbanden, verhuisdekens en verhuisdozen beschikbaar. Boonman: „In 2014 zijn we begonnen met drie auto’s. Nu zijn dat er twaalf en als het nodig is, kunnen we via ons netwerk dat aantal snel uitbreiden. Naast diverse personenauto’s hebben we ook bestelbusjes in onze verhuurvloot. Die zijn vooral in trek bij bedrijven die voor korte tijd extra vervoerscapaciteit nodig hebben.”

Dat laatste blijkt naadloos aan te sluiten op het aanbod van Profile Carservice. Als voorbeeld noemt Boonman bedrijven die een auto huren voor de de duur van een project. „Leasen is dan vaak niet aantrekkelijk, want daarbij gaat om langlopende contracten. Huren is een passend alternatief. Ook bieden we ´short lease aan’. Op die manier spelen we in op de groeiende vraag naar flexibele vormen van transport.”

ZOMERBANDEN Profile Carservice levert, zoals de naam al aangeeft, een aantal diensten die veilig en betrouwbaar autorijden mogelijk maken. Eén van die services is het verwisselen van de autobanden in het najaar, als het slechte weer in aantocht is. Volgens Boonman is het zaak om tijdig een afspraak te maken als de zomerbanden plaats moeten maken voor de winterbanden. Laat je niet verrassen door plotseling slecht weer, raadt hij aan.

Ook degenen die met de zogeheten vierseizoenenbanden rijden, doen er goed aan deze op tijd te laten controleren of ze nog voldoende profiel hebben. ,,Die multifunctionele banden zijn vaak niet toereikend voor gebruik tijdens de wintersport, en zeker niet voor degenen die beroepsmatig rijden en veel kilometers maken”, legt Boonman uit. ,,Dat komt door de structuur en de samenstelling van de band. Bij zomerbanden wordt de grip op het wegdek minder bij lage temperaturen. Stel dat je tachtig kilometer per uur rijdt dan kan de remweg al gauw een paar meter meer worden. Bij een temperatuur van zeven graden of lager moet je echt winterbanden gebruiken.”

WINTERBANDEN Elk najaar zien Boonman en zijn collega’s weer dat mensen te lang wachten met het verwisselen van de banden. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, waarschuwt hij. ,,Zodra het weer omslaat, ben je eigenlijk al te laat. Verwisselen van de banden kost ons al snel een half uur tot drie kwartier. Als het druk is, nemen de wachttijden toe en kan het zomaar een paar weken duren voordat we iemand kunnen helpen.”

Volgens Boonman is het een wijdverbreid te denken dat winterbanden hetzelfde zijn als sneeuwbanden. ,,Dat is echt wat anders. Winterbanden zijn al nodig bij lage temperaturen, ook als er geen sneeuw ligt. Dat kan bijvoorbeeld in het najaar zijn als het ‘s morgens en ‘s avonds kouder is. Juist in die periode kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Bedenk ook dat in Duitsland winterbanden verplicht zijn.” Geen zin in dat gedoe met het verwisselen van de banden? Dan is het huren van een auto met winterbanden altijd nog een interessant alternatief, besluit Boonman lachend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie