De start van de Simac Ladies Tour, vorig jaar op de Markt in Ede.
De start van de Simac Ladies Tour, vorig jaar op de Markt in Ede. Theo Beumer

Tweede etappe Simac Ladies Tour deels over Barnevelds grondgebied

Wielrennen

KOOTWIJKERBROEK De tweede etappe van de Simac Ladies Tour komt in augustus deels over het grondgebied van de gemeente Barneveld. De meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen koerst op woensdag 31 augustus ook door onder meer start- en finishplaats Ede, Wekerom, Harskamp, het buitengebied van Kootwijkerbroek en De Valk.

Vorig jaar startte de koers met een proloog in Ede. Die werd toen gewonnen door Marianne Vos. Op 31 augustus rijdt het peloton de tweede etappe met als startlocatie, net als vorig jaar, de Markt in Ede. De start van de etappe is om 13.00 uur. 

Via de N304 wordt richting Otterlo gereden en via de Roekelseweg buigt het peloton af naar Wekerom. Als de renners daarna Harskamp aandoen en via de N310 verder rijden, komen ze ook op het grondgebied van de gemeente Barneveld. Via de Garderbroekerweg, de Essenerweg, de Dwarsgraafweg, de Laageinderweg en de Broekdijk, draaien de rensters de Lage Valkseweg op richting Barneveld. 

Daarna wordt via de Hoge Valkseweg weer koers gezet richting Wekerom en vervolgens komt het peloton via de Edeseweg en Wekeromseweg uit bij de Driesprong. Daarna rijden de renners de Raadhuisstraat in Ede op en gaan ze via de Verlengde Arnhemseweg en de N224 weer richting de N304. Die ronde, van zo’n veertig kilometer, rijden ze driemaal. De uiteindelijke finish is rond 15.50 uur op de Raadhuisstraat.

De Ladies Tour start dit jaar in Lelystad. Vervolgens worden Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard-Geleen en uiteindelijk Arnhem aangedaan.

De route van de tweede etappe.
advertentie
advertentie