Bart Schreuder vertrekt na dit seizoen bij SDV Barneveld. De trainer gaat samen met broer Alfred een nieuwe uitdaging aan.
Bart Schreuder vertrekt na dit seizoen bij SDV Barneveld. De trainer gaat samen met broer Alfred een nieuwe uitdaging aan. Melvin Taribuka

Hoofdtrainer Bart Schreuder vertrekt bij SDV Barneveld

23 mei 2023 om 20:01 Voetbal

BARNEVELD Hoofdtrainer Bart Schreuder gaat SDV Barneveld verlaten. De Barnevelder krijgt, volgens een persbericht van de Barneveldse voetbalvereniging, de kans om samen met zijn broer Alfred een buitenlandse club te gaan trainen. De oefenmeester van SDV Barneveld heeft zijn afscheid vanavond aan zijn spelersgroep toegelicht. Waar de Barneveldse broers aan de slag gaan is nog niet bekend.

,,Bart heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de ambitie heeft om in het betaalde voetbal te gaan werken. Toen die kans zich onlangs voordeed, heeft Bart besloten hierop in te gaan en na dit seizoen te vertrekken als hoofdtrainer bij SDVB. Natuurlijk gunnen we Bart deze prachtige kans van harte’’, zegt Berjan van Rootselaar, bestuurslid Voetbalzaken bij SDV Barneveld.

,,Bart heeft de afgelopen drie jaar, samen de staf en spelers, een fantastische prestatie bij SDVB neergezet. Vorig seizoen promotie naar de Vierde Divisie en dit seizoen handhaving in de Vierde Divisie met een selectie die voor een groot gedeelte bestaat uit spelers die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van SDVB. Daar zijn we enorm trots op. Voor SDVB is het natuurlijk ontzettend jammer dat Bart weggaat. Maar zoals gezegd, het is hem van harte gegund’’, zo maakt Van Rootselaar duidelijk.
,,We wensen Bart heel veel succes bij zijn nieuwe club. Zaterdag, na afloop van de laatste thuiswedstrijd tegen HZVV, nemen we afscheid. De TC is inmiddels gestart met het zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer, die de komende jaren samen met bestuur, TC en staf vorm wil geven aan de ambities van SDVB,’’ aldus Van Rootselaar.
Wat Bart (39) en zijn 50-jarige broer Alfred Schreuder samen gaan doen is op dit moment nog niet bekend. ,,We kunnen en willen daar nu nog niets over zeggen’’, aldus de beide trainers. ,,We verwachten binnenkort, misschien wel volgende week, meer te kunnen melden. Ik kan er nu echt nog niets over zeggen,’’ aldus Alfred Schreuder in een korte reactie. De Barnevelder was dit seizoen hoofdtrainer van Ajax. Eind januari moest hij daar na een serie mindere resultaten plaats maken voor John Heitinga.

Berry Kamphorst

advertentie
advertentie
advertentie