Luc Goudsblom
Luc Goudsblom Theo Beumer

Schandalige overtreding Zwart Wit’63 kost Advendo de zege

14 mei 2022 om 17:02 Voetbal

EDERVEEN ,,Ik ben er eerlijk gezegd nog even van aan het bijkomen. Maar een schandalige overtreding van Zwart Wit’63 kost ons de overwinning. Luc Goudsblom ging samen met Niels van Ginkel alleen op de keeper af, en werd uit het veld geschopt. Die jongen van Zwart Wit kreeg wel rood, maar wij maakten geen 1-2’’, had Jan Fluit gezien.

De Advendo trainer zag dat zijn ploeg alsnog een tweede doelpunt scoorde. Omdat de thuisploeg daarvoor een vrije trap had benut, eindigde het kelderduel in 2-2. ,,Wij waren de eerste helft heer en meester. Dirko Bos 2x, Luc Goudsblom, Jordi Koudijs en Marien van Roekel kregen allemaal beste kansen. Het bleef bij een doelpunt van Marien van Roekel op aangeven van Luc Goudsblom.’’

,,Zwart Wit kwam in de tweede helft uit een corner op 1-1. Daarna was er een fase dat wij weinig grip op hen hadden. Zij raakten de lat, en wij waren gevaarlijk met een vrije trap van Jacco van den Brink. Nadat Luc Goudsblom was platgelopen, kwam Zwart Wit kort voor tijd uit een prachtige vrije trap van Mike Jansen op 2-1. Gelukkig maakte Niels van Ginkel nog de 2-2. En in extra tijd kwam Marien van Roekel nog een keer in kansrijke positie.’’

,,Al met al heel zuur. Wij blijven vijf punten achter op Stroe staan met nog drie wedstrijden te gaan. Moeten de laatste drie ontmoetingen winnen. Zolang wij theoretisch een kans hebben, gaan we er voor’’, besluit Jan Fluit.