Afbeelding
Henk Hutten

VVOP verslaat tiental Stroe en wint periodetitel

Voetbal

VOORTHUIZEN VVOP heeft zich dankzij een 3-0 overwinning op Stroe geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. In de goed bezochte derby was de rode kaart van Stroe-verdediger Ariën Arends in de eerste helft doorslaggevend, waardoor VVOP in de tweede helft met een man meer het verschil kon maken.

Op Sportpark De Roeleneng werd de derby na een half uur opengebroken toen de scheidsrechter een overtreding van Stroe-verdediger Ariën Arends op Jos van Millingen met een rode kaart zwaar bestrafte. Niet veel later werd een duidelijke overtreding van Bas Eijssens op Van Milligen in het zestienmetergebied niet met een strafschop bestraft, zodat beide partijen wat op de arbitrage aan te merken hadden. Nadat doelman Pelle van Asselt zijn ploeg met een knappe redding op een schot van Niek Bos nog op de been had gehouden, scoorde Tim van de Vis na een uur spelen op aangeven van Aart van Veldhuizen de belangrijke openingstreffer. Niet veel later verdubbelde Niek Bos de voorsprong door een rebound doeltreffend af te ronden. De sterk spelende Bram Hulsbosch stond aan de basis van de derde goal die door Van Veldhuizen gescoord werd.

Dankzij de overwinning op Stroe en het puntverlies van Zeewolde en Veenendaal eindigt VVOP in ieder geval bij de eerste drie en is het nacompetitieticket binnen. Gezien de nederlaag van Otterlo is er wellicht zelfs nog meer mogelijk in Voorthuizen. Trainer Ramon Hoogebeen: “De periodetitel is een mooie beloning voor de goede reeks na de winterstop. Voor de herstart van de competitie hebben we ingezet op een periodetitel, de plaatsing voor de nacompetitie is wel een feestje waard. Vandaag hebben we in de tweede helft de man meer situatie goed uitgespeeld door geduldig te blijven tikken en hebben we verdiend gewonnen.”

Trainer Bert van den Brink: “Wij waren vol vertrouwen naar Voorthuizen gekomen om een resultaat te halen, dan is het teleurstellend dat dit niet gelukt is. Persoonlijk vond ik de rode kaart zwaar gestraft en met een man minder een groot gedeelte van de wedstrijd tegen VVOP spelen helpt niet. Heel jammer, maar wij moeten verder en de komende wedstrijden nog vol aan de bak. Positief is dat we ondanks de tegenslag als team bij elkaar zijn gebleven en een steeds bredere selectie krijgen.”

Zaterdag speelt VVOP in Wageningen tegen ONA’53 en ontvangt Stroe Hoevelaken.

Afbeelding
Voetbal: VVOP - Stroe
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voetbal: VVOP - Stroe
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Voetbal: VVOP - Stroe
advertentie