Sil Buikema, hier in actie tegen zijn oude club DTS Ede, hield SDVB met een prachtig schot van afstand in de titelrace.
Sil Buikema, hier in actie tegen zijn oude club DTS Ede, hield SDVB met een prachtig schot van afstand in de titelrace. Melvin Taribuka

SDVB loopt weer twee punten in op koploper

Voetbal

BARNEVELD Pas acht minuten voor tijd stelde Sil Buikema namens SDVB de overwinning veilig door de bal vanaf 25 meter de kruising in te jagen. De vreugde na afloop werd nog groter toen de uitslagen van de concurrenten bekend werden.


Nunspeet en DTS Ede speelden gelijk. CSV Apeloorn keerde hierdoor terug op kop en is de achtste nieuwe lijstaanvoerder sinds de winterstop. SDVB staat nog maar op twee punten achterstand en zou in theorie zaterdag de negende nieuwe koploper van de eerste klasse D kunnen worden. Want Apeldoorn speelt dan de kraker tegen DTS, dat in punten gelijk staat met SDVB, maar een slechter doelsaldo heeft.


Heel lang was er een status quo tussen het tegen degradatie strijdende De Merino’s en SDVB. ,,Toch was ik er heilig van overtuigd dat we een keer gingen scoren’’, zei Bart Schreuder. ,,We bleven goed de druk erop houden. De bal moest een keer goedvallen. Dat het op zo’n fantastische manier gebeurde maakte het alleen maar mooier.”


Rob Knul voorspelde het zaterdag al dat SDVB ging winnen. ,,Wij hebben nog geen punt verspeeld tegen de onderste zes ploegen’’, aldus de aanvoerder. ,,Het was vandaag niet makkelijk, maar ik vond wel dat we heel verdiend wonnen. Natuurlijk voelde je op een gegeven moment wel de tijdsdruk, maar we bleven heel volwassen spelen.”


Knul heeft geen idee wie er na zaterdag koploper is in 1D. ,,Iedere week is het bovenin weer anders, dat zal zaterdag vast niet anders zijn. Er gebeurt zoveel dat het gewoon niet bij te houden is. Wij moeten ervoor zorgen dat we DOS’37 verslaan en dan zien we daarna wel wie er bovenin punten verspeeld heeft.
[Doelpunt SDVB: Sil Buikema.

advertentie