Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 zet in de tweede helft de toon bij EZC ‘84

23 april 2022 om 20:41 Voetbal

WEKEROM ,,SDS ’55 (archieffoto) heeft een regelmatige 0-4 zege behaald bij EZC ’84. De ruststand was 0-0 maar duidelijk was dat wij de betere ploeg waren”, opende SDS ’55 trainer Martin Speelziek.

Eip Janssen

In de eerste helft liet de Wekeromse vierdeklasser nogal wat kansen liggen. ,,Gerben en Rick Roelofsen hadden kunnen en moeten scoren. Een doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Altijd een discussie met een clubman of dat wel zo was”, had de SDS ’55 trainer genoteerd. In de rust zette hij de puntjes op de bekende ‘í’. ,,Ik had gezien dat de thuisclub er conditioneel wat doorheen zat. Het tempo hooghouden was de opdracht.” Zijn spelers hadden het goed in de oren geknoopt. ,,Ik heb Gerben van Donselaar, speler J019 ingebracht. Hij is wel vaker ingevallen en traint ook regelmatig met het eerste mee. Een dolletje was vooraf wel dat als ik Gerben inbracht SDS ’55 de bietenbrug op ging. Ik denk dat dat nu voorbij is. Hij viel meer dan goed in en snoerde alle monden”, lachte Martin Speelziek.

Uit een scrimmage na bijna een uur spelen bracht Lennart Ploeg de stand op 0-1 in Epe. ,,Daarna ging het echt lopen en Gerben van Donselaar scoorde zelf de 0-2. Hij was bij vele aanvallen betrokken. De laatste twee doelpunten werden gemaakt door Rick Roelofsen en Matthijs van de Kamp.” De trainer vond het ook belangrijk dat de ‘nul ‘was gehouden. ,,Dat is voor een keeper (Michael Mulder, red.) altijd belangrijk. Dinsdagavond gaart SDS’55 op bezoek bij kampioenskandidaat EFC ’58. Nee, ik denk niet dat de uitslag bepalend is voor het seizoen einde van SDS ’55. Maar bij winst neem je dat de laatste wedstrijd wel mee”, sluit Speelziek gedecideerd af.

SDS ’55 neemt in de vierde klasse nu de zesde plaats in met 16-29. WZC Wapenveld (17-35) is de ploeg op de vierde plaats, die vermoedelijk recht geeft op nacompetitievoetbal.