Marco van Rooijen was tegen Beekbergen zeer doeltreffend.
Marco van Rooijen was tegen Beekbergen zeer doeltreffend. Theo Beumer

Otterlo stoomt in de beker door naar volgende ronde

13 november 2021 om 18:40 Voetbal

OTTERLO Zaterdagvierdeklasser Otterlo heeft in en bij zondag vierdeklasser Beekbergen een 6-3 zege behaald.

door Eip Janssen

,,Otterlo ging heel slecht en ongeconcentreerd van start. Binnen een paar minuten stond het al 2-0 voor Beekbergen. Uit een corner en vrije trap werd gescoord. Ook de slotfase was wat minder waardoor Beekbergen de stand een aardig aanzien (6-3) kon geven. Maar hadden we alle kansen benut was de grote duidelijker geweest”, keek Otterlo trainer Ronald Lieftink terug. Hoewel hij een aantal spelers speeltijd gaf die op dit moment niet tot de basis behoren neemt de Otterlose trainer de beker wel serieus. ,,Mijn instelling is dat je iets goed doet en niet half. Otterlo heeft op dit moment op basis van de goede resultaten een stabiele basis. Er is voor mij dan ook weinig reden te wijzigen. Dan is een bekerwedstrijd de ideale mogelijkheid eens wat andere spelers aan het werk te zien”, ging Lieftink verder.

Nadat derdeklasser Otterlo op een 2-0 achterstand kwam maakte Marco van Rooijen (archieffoto) daar snel een einde aan. ,,Marco scoorde in de eerste helft liefst viermaal. De 4-2 voorsprong bij rust was een matige afspiegeling van het aantal kansen dat we kregen. In de tweede helft werd het er op een matig veld en de invallende duisternis niet beter op.” Lieftink zag Dennis van de Bunt en Arnout Lagerweij de tussenstand op een 6-2 voorsprong brengen. ,,Daarna verslapte de ploeg en wist de thuisclub nog eenmaal te scoren. Dat bracht de eindstand op een 6-3 zege”, ging Lieftink verder.

Hoewel ook bij Otterlo de competitie belangrijk is wil Lieftink graag ver komen in de beker. ,,Ik hoop op een aantrekkelijke tegenstander en liefst thuis. Ik kan mij niet heugen wanneer Otterlo onder mijn leiding in de knock-out-fase een leuke thuiswedstrijd in de beker heeft gehad. Maar misschien moeten e maar gewoon koesteren dat we nog blijven voetballen. In deze door corona geteisterde periode, met vanaf komend weekeinde zelfs geen supporters aan de lijn, is dat al winst. Ik hoop echt, niet alleen voor Otterlo, maar voor het voetbal in zijn totaliteit, dat deze competitie ook afgemaakt wordt”, besluit Ronald Lieftink.