Veluwse Boys (zwart tenue, archief) verloor maar nipt van titelkandidaat Heerde. Bram van den Heuvel

Veluwse Boys strijdend ten onder

2 oktober 2021 om 19:17 Voetbal

GARDEREN Veluwse Boys wist dat het een lastige klus zou worden thuis tegen Heerde. Er werd uiteindelijk een 2-3 nederlaag geleden tegen deze voormalige zondagtweedeklasser. ,,Ik ben vooral trots op mijn ploeg”, zo liet trainer Hans Nijhuis optekenen. ,,Het zegt veel over hun niveau dat ditzelfde team voor de coronapauze zelfs nog meedeed om promotie naar de eerste klasse. Maar goed, veel zondagclubs trekken graag naar de zaterdag en tegenwoordig betekent dit dat er automatisch in de vierde klasse moet worden begonnen. Dat zal vanaf volgend seizoen anders zijn.” Dan de wedstrijd. Veluwse Boys kwam voor rust knap op een 0-2 voorsprong via goals van Wesley Doppenberg en Thom van Doesburg. Vlak voor rust werd een volgens Nijhuis ‘omstreden’ strafschop benut door Heerde. ,,Na de pauze waren zij beter, moet ik eerlijk zeggen. Ze kregen grip op ons en wij gingen strijdend met 2-3 ten onder.”