Barend Kolkman is komend seizoen, net als Wilco van Dijk, assistent van hoofdtrainer Bart Schreuder.
Barend Kolkman is komend seizoen, net als Wilco van Dijk, assistent van hoofdtrainer Bart Schreuder. Melvin Taribuka

SDV Barneveld strikt ex-speler als assistent van Schreuder

16 april 2020 om 11:59 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld heeft de volledige staf rond het eerste elftal voor komend seizoen compleet. Ex-speler Barend Kolkman is toegevoegd aan de trainersstaf. De Barnevelder wordt de tweede assistent van hoofdtrainer Bart Schreuder. Dat meldt de Barneveldse eersteklasser op haar website.

De nieuwe hoofdtrainer krijgt vooral veel bekende gezichten naast zich op de bank. Assistent-trainer Wilco van Dijk is een vertrouwd gezicht op sportpark Norschoten. ,,Het wordt mijn tiende seizoen onder de vierde hoofdtrainer. Ik ben begonnen met Dick Schreuder. Na Hans van Arum werk ik nu met Johan de Man en volgend seizoen dus met Bart Schreuder. Het is goed dat er iemand van de club bij betrokken is en de clubcultuur bewaakt, maar het
belangrijkste is dat je van toegevoegde waarde bent," aldus Van Dijk. ,,Alles verandert. Je ziet het bij steeds meer clubs. Meer mensen
op het veld geeft meer focus en aandacht voor het individu," aldus Van Dijk over de uitbreiding van de technische staf.
'GROTE MANNEN' Naast hoofdtrainer Bart Schreuder, keeperstrainer Jeroen Labeur en assistent-coach Wilco van Dijk is er voor het komende seizoen dus ook plaats gemaakt voor Barend Kolkman.
De 44-jarige Barnevelder komt al zijn leven lang bij de club. Hij begon in 1981 bij de F-jes. In 1995 haalde de toenmalige trainer Joop Kols hem naar het eerste. ,,Dat weet ik nog goed, opeens zat ik tussen 'de grote mannen'. Dat SDVB-shirt van Adidas met 'Van de Valk' als hoofdsponsor heb ik nog steeds in de kast liggen.''
Uiteindelijk speelde 'Kolkie', met enkele onderbrekingen, tot de zomer van 2009 bij de A-selectie. Kolkman speeelde lange tijd samen met Wilco van Dijk en een korte periode met Bart Schreuder. ,,We kennen elkaar al lang en hoe we over voetbal denken,'' aldus Kolkman, die na zijn afscheid in het vierde team speelde. Met vader Marius en zoon Jona waren er drie generaties Kolkman actief bij SDVB.
,,De zaterdagen zijn vaak gevuld. Als het lukt kijk ik 's ochtends eerst naar het damesvoetbal, waar Jade speelt in MO17-1. Vervolgens kijk ik naar de JO15-1, waar Jona in speelt, om tenslotte naar de sporthal te gaan, waar mijn oudste dochter Noa bij SSS in de A1 volleybalt."
Kolkman was in het verleden ook vrijwilliger binnen de club. ,,Ik ben jeugdleider geweest en heb in de TC en in de jubileumcommissie gezeten. De laatste twee seizoenen heb ik niets gedaan op dat gebied.''
INDIVIDUEEL COACHEN Kolkman kijkt uit naar zijn rol bij de hoofdmacht van SDVB. ,,Ja, ik ga Bart en Wilco assisteren met de trainingen en dan vooral letten op de 'jeugdspelers' en die individueel coachen. Tijdens de wedstrijden zit ik waarschijnlijk niet op de bank, maar sta ergens rond het veld staan. Maar dat laat ik aan de trainer over. Het is een mooie uitdaging, ik heb er dan ook heel veel zin in."
SDVB meldt ook dat Hilco Kalshoven verzorger blijft. Hij wordt op de achtergrond bijgestaan door Pieter Jansen en Arjan de Bruijn. Aad Zwaan blijft materiaalman. Berend Doest en Evert Bralts zijn ook het komende seizoen de teammanagers van SDV Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie