Afbeelding
...

Onnodig verlies Rood Wit '58 bij Hoevelaken

21 september 2019 om 21:24 Voetbal

VEENHUIZERVELD Een sterker Rood Wit wist in Hoevelaken niet te scoren. Dat lukte Hoevelaken in de 72e minuut wel een keer, zodat Rood Wit het seizoen begon met een 1-0 nederlaag.

Een sterker Rood Wit kreeg door Bram van Meerveld en Daniél Gerritsen mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar hun inzetten troffen geen doel. In de 29e minuut had Rood Wit pech. Bram van Meerveld brak door en werd onreglementair afgestopt. Hij zag toch kans de bal in het doel te werken, maar de scheidsrechter floot voor een strafschop, die Johan van den Brink hoog over schoot.

Na de hervatting was de strijd aanvankelijk meer in evenwicht. Een afstandsschot van Sven van den Akker werd nog gestopt door René van Hemel, maar in de 72e minuut moest ook de Rood Wit goalie zwichten. Eerst verwerkte hij nog een inzet van Edwin Duist tot hoekschop, maar daaruit kopte Pascal de Jong de 1-0 binnen. Rood Wit verhoogde de druk en kreeg via Marcel van Nieuwenhuizen en Stefan Bos kansen op de gelijkmaker. Door goede reddingen van doelman Gijs Leebeek viel die echter niet meer.