Sportpark De Watermolen blijft dit voorjaar verstoken van competitietennis.
Sportpark De Watermolen blijft dit voorjaar verstoken van competitietennis. LTC Barneveld

LTC Barneveld na uitstel competitie: ‘Dit is balen voor de spelers’

12 mei 2021 om 10:00 Tennis

BARNEVELD Tennisbond KNLTB heeft besloten de voorjaarscompetitie voor senioren te verplaatsen naar het najaar in verband met de huidige coronasituatie. Namens Lawn Tennis Club Barneveld reageert bestuurslid tennis Ada van Ginkel. ,,Het is te hopen dat we alle teamspelers bij de club kunnen houden. Verder blijven we zoeken naar alternatieve sportieve activiteiten.”

De landelijke competitie zou in eerste instantie begin april aanvangen en werd in februari al uitgesteld naar mei. ,,Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet op dit moment geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan”, aldus de KNLTB. ,,Er is nu te weinig perspectief op eerdere versoepelingen en wijzigingen in het stappenplan.” Van Ginkel: ,,Dit besluit heeft uiteraard best veel consequenties voor ons. We hebben binnen de club veel recreanten, maar ook veel tennissers die lid zijn puur voor het competitietennis. Die trainen bijvoorbeeld voor de competities én de toernooien die helaas ook niet doorgaan tot aan begin juli, het is dus te hopen dat we alle teamspelers bij de club houden. Vervelend is helemaal dat de voorjaarscompetitie veruit de populairste competitie is. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het mooiere weer en de langere dagen. De gezelligheid in combinatie met het sportieve maakt het tot iets moois elk jaar. Maar goed, helaas gaat het net als vorig seizoen dus niet door en dat heeft ook weer invloed op de gezelligheid op het park en de baromzet. Helaas heeft een aantal teams zich nu al afgemeld voor het najaar, wat wij ook wel begrijpen. Het is niet anders…”

JEUGDTEAMS Voor de jeugd is er nog wel een kans dat die competities doorgang vinden.

De KNLTB zal daar waarschijnlijk deze week uitsluitsel over geven.Van Ginkel: ,,Er zijn gelukkig de nodige jeugdteams bijgekomen en met name in de leeftijdscategorie 12 tot en met 14 is er aanwas. Met name rond die leeftijdscategorie is het vaak spannend voor ons als tennisclub. Voor veel kinderen is tennis de ‘tweede sport’ en dan wordt de keuze gemaakt om door te gaan, dan wel te stoppen. Zaak voor ons is om die jeugd enthousiast te houden.” Aan dat enthousiasme is volgens Van Ginkel sowieso geen gebrek, ook niet bij de senioren. ,,Tennis is in coronatijd gelukkig populairder geworden en dat zien we in de ledenaantallen. Het vrij spelen is op bepaalde dagen dan ook heel goed op orde.”

Jaarlijks doen er meer dan 200.000 tennissers mee aan aan de diverse competities van de KNLTB. Daarmee heeft Nederland één van de grootste tenniscompetities van de wereld. Ook alle open toernooien die voor 7 juli plaats zouden vinden, worden als gezegd geannuleerd. ,,Dat is natuurlijk ook enorm balen. We kunnen nu helaas al zeggen dat het Watermolentoernooi is afgelast, evenals de Herendag als deze in juni gehouden zou worden. Het jeugdkamp is voor nu nog even de vraag, de kans is jammer genoeg groot dat dit ook moet worden afgeblazen. We gaan waarschijnlijk op zoek naar alternatieve sportieve activiteiten. Het blijft passen en meten in coronatijd, maar dat hoort erbij.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie