Michel van Beek voorkomt een doelpunt van Tom de Greef (10)
Michel van Beek voorkomt een doelpunt van Tom de Greef (10) Theo Beumer

Woudenberg maakt koplopers positie waar

15 december 2018 om 19:19 Sport/sport

EDE Tweedeklasser Woudenberg liet er bij Blauw Geel '55 geen gras overgroeien. De koploper boekte een verdiende en 0-7 zege.

Eip Janssen

En dat met de wetenschap dat de zege voor Woudenberg volledig verdiend en niet geflatteerd te noemen viel.

De Woudenbergse legde op het kunstgrasveld van Blauw Geel '55 bij vlagen aardig combinatiespel op de mat. Zonder dat de ploeg tot het uiterste behoefde te gaan.

De eerste vijfentwintig minuten kon de thuisclub nog aardig meekomen.

Na wat kleine mogelijkheden over en weer, waarbij de keepers Michel van Beek en Daan Rijsemus (Woudenberg) nauwelijks handelend hoefden op te treden, viel de niet onterechte 0-1.

TEGENSLAG ,,De 0-1 was het gevolg van slimheid en een pass op tijd. Tom de Greef speelde tijdig af naar medespeler Nick de Greef. Hij liet de Blauw Geel '55 doelman kansloos.

Niet veel later dwong Sander van Keulen (Woudenberg) doelman Van Beek tot een katachtige redding.  

Een verre trap uit het achterland kwam in de veertigste minuut terecht bij de op elke bal loerende Emmanuel Makonga. Hij snelde langs de Blauw Geel verdediging en liet de doelman in de korte hoek volstrekt kansloos: 0-2.

Woudenberg ging na rust door waar het eindigde. Emmanuel Makonga mocht vrij inschieten: 0-3. Met een schuiver zorgde Tom de Greef voor een 0-4 tussenstand.

Het was duidelijk dat de strijd gestreden was. 

WERELD DOELPUNT Met een juweel van een doelpunt zette Joey Kooij, van zeker 35-meter met een droge knal in de kruising Blauw Geel '55 doelman Michel van Beek voor een onoplosbaar probleem: 0-5.

Woudenberg gaf achterin nauwelijks iets weg. En als de ploeg voorin niet wat slordig was geworden, waren dubbele cijfers niet onmogelijk geweest. 

In de laatste vijf minuten zette Woudenberg via Nick de Greef en weer Emmanuel Makonga (zijn derde van de middag) de eindstand op 0-7.

EX BLAUW GEEL'55 doelman Daan Rijsemus, nu in dienst van Woudenberg kende onverwacht een hele rustige middag,

,,Ja, ik ben wel een beetje verrast. Ik verwachtte een fel agressief Blauw Geel '55. Maar niets was minder waar. En ook over mijn eigen ploeg was wat onzekerheid. Twee nederlagen op rij zorgden nou niet bepaald voor een geruststellend gevoel. Zeker vorige week tegen VRC was het erg ondermaats", keek Daan Rijsemus terug.

De 24-jarige doelman behoorde vorig seizoen nog tot de Blauw Geel '55 selectie.

,,Ik kreeg een aanbod van Woudenberg, en het bevalt me hier uitstekend. Of ik, toen ook Joshua van den Berkt, eerste doelman bij Blauw Geel '55 vertrok, heb getwijfeld? Nee, geen moment want bij mij telt een gegeven ja-woord."

De Edenaar in Woudenbergse dienst gaat met zijn club als koploper de winterstop in.

,,Wij zijn een ploeg die als er honderd procent inzet is, voor niemand aan de kant hoeft te gaan. In deze klasse, waarbij nauwelijks zwakke ploegen zitten, is het mooi dat we zo goed meedoen. In de winterstop gaan we vier dagen naar Spanje. Er zal ook wel getraind worden maar de teamspirit staat voorop. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en verwacht niet dat dat de tweede competitiehelft veranderd", besluit de betrouwbare sluitpost.

Woudenberg blijft koploper met vier punten voorsprong op Lunteren en Unicum.

De Woudenbergse ploeg hervat de competitie weer op 26 januari. Dan komt Valleivogels uit Scherpenzeel op bezoek.  

Daan Rijsemus (Woudenberg) had alle reden voluit te lachen.
Kamal Bendadi kon niet uitblinken.
Afbeelding
Blauw Geel '55 alle hand aan dek om Woudenberg van scoren af te houden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie