Minioren DWK sterk in Wapenveld

16 oktober 2018 om 13:07 Sport/sport

BARNEVELD DWK heeft zaterdag deelgenomen aan de eerste swimkick – minioren wedstrijd van dit seizoen. De zwemmers zwommen twee afstanden in hun eigen leeftijdscategorie, hierbij werden diverse kleuren medailles in de wacht gesleept. Zisanne Top, Daan Schaddelee en Youp Hoogeveen zwommen voor heet eerst mee in het Minioren Circuit.

Bij de minioren 2 waren Tobias van der Zijden en Mare de Vogt succesvol op de 25 meter afstanden. Mare nam twee gouden medailles mee naar huis en Tobias won zilver en goud.

Sil van Dijk en Joëlle Goodijk debuteerden bij de minioren 3 op de 50 meter vrije slag. Maryse Kuiper deed goede zaken op de 50 meter afstanden door twee keer eerste te worden, Esmee van de Pol won het zilver. Elin Baars nam het goud mee naar huis op de 100 meter vrije slag en de 100 wisselslag. Linsey Daamen en Sven Potappel werden tweede op de 100 meter wisselslag. Nordin Vermeer wist een eerste plaats te behalen op de 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. Zisanne Top behaalde twee keer een zilveren medaille op de 25 meter afstanden.

Bij de minioren 4 won Lili Oosting twee keer een zilveren medaille op de 100 rugslag en 100 meter vrije slag. Ruben Baars werd eerste bij de jongens op de 100 meter vrije slag. Fenne de Vogt, Tess Jansen, Sofie Alberts, Fiene van Maanen, Rosalie Koumassa en Ruben van Maanen zwommen voor de eerste keer de 50 meter vrije slag en zwommen verdienstelijke tijden. Fenne de Vogt pakte zilver op de 50 meter rugslag. Youp Hoogeveen werd tweede op de 25 meter vrije slag en eerste op de 25 meter rugslag. Daan Schaddelee behaalde brons op de 25 meter rugslag.

Chantal van Harten, Elena Looijen en David van Velsen kwamen bij de minioren 5 uit op de 50 meter vrije slag. Zowel Elena als David behaalden de derde plaats. Laura Volkers, Myrthe Rijpma en Maud ten Broek zwommen de 200 meter wisselslag Laura won het goud op deze afstand en Maud nam het brons mee naar huis. Ook op de 100 meter rugslag wist Laura de eerste plaats te behalen. Quinn Frunt werd twee keer eerste op de 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag.

Bas van Daatselaar en Casper van Koesveld zwommen bij de minioren 6 de 100 meter rugslag, Casper won het goud op deze afstand en Bas nam het zilver meer naar huis. Bij de 200 meter wisselslag wist Bas de eerste plaats te behalen en Casper werd tweede op deze afstand.

Aan het eind van de wedstrijd werd er gestreden bij de 25 en 50 meter vrije slag estafettes. Op beide afstanden werd de eerste én tweede plek bezet door een team van DWK.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie