Iris Groenenboom wordt geflankeerd door Ming Wang uit Taiwan en Peter van der Linden (rechts).
Iris Groenenboom wordt geflankeerd door Ming Wang uit Taiwan en Peter van der Linden (rechts). De Eendracht

Nieuwe hoofdprijs voor Groenenboom op officieus WK

Overig

BARNEVELD De World Police & Fire Games naderen het einde. De Barneveldse schietvereniging De Eendracht was gastheer en de Nederlanders lieten zich afgelopen dagen meer dan gelden bij deze ‘Spelen voor politie en brandweer’. Ook Eendracht-schutter Iris Groenenboom excelleerde weer eens.

Op maandag was er het onderdeel ‘Olympia Match’, de dinsdag waren de drie houdingen aan de beurt. Maandag namen 27 schutters deel uit zeven landen. Voor Nederland kwam Eendracht-lid Iris Groenenboom in actie, de kampioen van zaterdag. De verwachtingen bij De Eendracht waren dan ook hoog gespannen. Zij begon haar series uitstekend met scores gemiddeld rond de 98 punten. Daarna kwam de klad er een beetje in, maar brons was nog altijd het resultaat achter de Nederlanders Henk de Rooij (583) en Peter van der Linden (580). In de master-klasse was het de Nederlander Walter van Vliet die met 592 punten de beste score behaalde, gevolgd door de Indiase Sima Kuman met 589 punten. Dinsdag waren er weer nieuwe kansen. De eerste twee series gaven geen echt spectaculaire uitslagen te zien. Zelfs Groenenboom’s naaste concurrent, Sima Kuman uit India, scoorde niet optimaal (549). Na de tweede serie stond Sheng Ming Lu uit Taiwan aan de top (564). De derde serie volgde om 14.00 uur. Groenenboom begon knielend met 95-97, een goede score. Liggend viel naar eigen zeggen enigszins tegen, met 95-95. Het onderdeel 20 schieten staand maakte aan alle bij de andere schutters nog gekoesterde illusie een abrupt einde; 93-91. Dit bracht haar op een totaal van 566. Daarmee pakte de Eendracht-schutter haar tweede officieuze wereldtitel. 

AFSCHEID MET VOLDOENING De teams namen daarna met voldoening afscheid van De Eendracht. ,,De naam Barneveld staat op de kaart”, aldus de club. De Thaise ploeg nam als laatste afscheid, wachtend op de taxi. Voorzitter Niek van Bree gaf hen ter afscheid een echt Barneveldse trofee mee, een kipje uit het Pluimveemuseum. ,,Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van De Eendracht is dit toernooi op Barneveldse bodem een succes geworden”, zo sloot de club af. Vandaag en morgen schieten de deelnemers in Harskamp.

advertentie
advertentie