Alle Flying Bikers poseren in Kampen.
Alle Flying Bikers poseren in Kampen. Mariëlle van Beek

'Bikers' winnen eindklassement

29 oktober 2019 om 09:56 Overig

KOOTWIJKERBROEK De fietscrossers van Flying Bikes Kootwijkerbroek hebben zaterdag in Kampen het eindklassement van de competitie Regio Midden gewonnen. Verder werd er ook drie keer individueel goud gepakt.

De competitie bestond uit acht wedstrijden. Noud Hagen had een uitzonderlijk seizoen, bij de jongens 6/meisjes 7 was hij het hele seizoen onverslaanbaar en schreef hiermee de kampioenstitel op zijn naam; het belooft volgend jaar wat moois te worden voor Hagen die op Europees niveau gaat rijden.

In de categorie jongens 7/meisjes 8 zaten veel Flying Bikes-toppers, Celine van Beek reed het hele jaar constant en pakte ook zaterdag volle punten en ze wist voor de derde keer op rij de kampioenstitel binnen te slepen, gevolgd door Milou Hagen op het podium met zilver. Bij de jongens 8 en meisjes 9 was de kampioenstitel weggelegd voor Daan de Vries, hij heeft er een sterk seizoen op zitten, met alleen maar overwinningen was hij ook zaterdag voor niemand bij te houden. Jongens 9/meisjes 10 was de zwaarste categorie. Naël Mudde, die aan het begin van het seizoen wat puntjes liet liggen, kwam steeds sterker voor de dag en wist zaterdag zelfs de kampioen af te schudden, hiermee werd hij derde. Ook Rudi Vaarkamp, die de dag begon als negende, wist zelfs door te schuiven naar een zesde plaats, op de voet gevolgd door David Lagerweij (zevende) Mees van Dijk (veertiende), Thijs Bos (zestiende), en Demy van Westerneng werd 23ste. Johan van Beek, Thomas van Luttikhuizen en Sam Hagen kwamen uit bij de jongens 10/meisjes 11.

VALPARTIJ Van Beek zat in de finale vaak bij de top 3 maar door een valpartij kwam hij net een puntje te kort en moest naast het podium plaatsnemen op plaats 4. Van Luttikhuizen, die steeds meer van zich laat zien, werd elfde. Hagen kwam een wedstrijd te kort maar met een rechtstreekse A-finale weet hij dat hij bij de beste acht behoort. Stan van Diermen finishte als enige van de club bij de jongens 11/meisjes 12 als veertiende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie