Michael Mijnten op weg naar de achtste plaats op Oschersleben.
Michael Mijnten op weg naar de achtste plaats op Oschersleben. Kees Siroo

Garderense wegracer Mijnten in top tien op Oschersleben

20 augustus 2019 om 11:54 Overig

GARDEREN Wegracer Michael Mijnten heeft het team van Ap Deroue Motoren uit Nijkerkerveen opnieuw een top tien klassering bezorgd. De coureur uit Garderen eindigde op het circuit van Oschersleben als achtste in de ONK PRO 600cc race.

De race voor het Open Nederlands Kampioenschap op het Duitse circuit Oschersleben begon onder wisselvallige weersomstandigheden. Michael Mijnten kwam na het behalen van het podium in het Franse Dijon met extra vertrouwen naar Duitsland.
Tijdens de 'wisselvallige' trainingen zat Mijnten in de top 5 van het 41 motoren tellende veld. Op vrijdag tijdens de droge kwalificatie moest de coureur uit Garderen genoegen nemen met de 17e tijd.
In de natte warming-up voorafgaande aan de race op zaterdag wist Mijnten de snelste tijd in de sessie te rijden. Aan vertrouwen en snelheid onder natte omstandigheden geen gebrek.

NAAR VOREN Tijdens de droge en warme race maakte de coureur van het Deroue Racing Team een goede eerste ronde mee. Mijnten wist op de Yamaha R6 diverse plaatsen te winnen en vocht zich gestaag een weg naar voren. Via stabiele rondetijden kwam de 31-jarige Gardereen als achtste over de finish. De race werd gewonnen door de Duitser Marcus Witte. De Engelsman Greg Barnes en de Nederlander Ronald Post werden respectievelijk tweede en derde. Na de race op Oschersleben staat Mijnten op een zevende plaats in het ONK.
De volgende race is op 14 september op het TT-circuit van Assen.