PREMIUM ARTIKEL

Fysieke tegenstander verpest zaterdag Revival

Korfbal
Foto: Erik Terpstra
3 dec. 2022, 20:01
Ilse van 't Bosch met een doelpoging voor Revival
Ilse van 't Bosch met een doelpoging voor Revival
TERSCHUUR

Revival heeft zaterdag in Hengelo de eerste nederlaag in de zaalcompetitie geleden. Het fysiek spelende HKC was met 13-11 te sterk voor de korfballers uit Terschuur.

In Sporthal OSG was Revival snel het goede gevoel van de sterke competitiestart kwijt. De thuisploeg stond halverwege op een 9-4 voorsprong, na rust kwam Revival nog terug tot 13-11 en werden er twee strafballen gemist. Erger dan de nederlaag vond Revival-trainer Henk Schimmel de manier waarop zijn ploeg verloren had: ,,In mijn 51-jarige loopbaan in het korfbal heb ik zelden of nooit meegemaakt dat een tegenstander zo onbeschoft en hard speelt als HKC vandaag. We wisten van te voren dat het een fysieke tegenstander is, maar zo erg hadden wij het niet verwacht. Daarbij was de arbitrage echt een aanfluiting, de scheidsrechter was incapabel. In de eerste helft wisten wij helemaal geen raad met het fysieke spel van de tegenstander, na rust hebben we met ervaren invallers als Maaike van Veldhuizen en Matthijs de Wit en met veel wissels geprobeerd terug in de wedstrijd te komen. HKC combineerde rugby en vrij worstelen en heeft voor ons vandaag al het plezier in korfbal weggenomen.”

Zaterdag speelt Revival in Delden tegen Zwart Wit.

Doelpuntenmakers Revival: Eltjo Lozeman 4, Jorik Berkhof 3, Rozemarijn Kamphorst 2, Laura Ringeling en Maaike van Veldhuizen 1.


advertentie