Korfbal
8 feb 2020, 20:59
Afbeelding
KOOTWIJKERBROEK

DWS heeft voor een enorme stunt gezorgd door thuis koploper en titelfavoriet KVZ met 21-19 te verslaan. Dankzij de onverwachte zege stijgt de formatie uit Kootwijkerbroek naar de derde plaats en lijkt klassebehoud wel haast verzekerd. In de Veluwehal hielden beide partijen elkaar in de eerste helft goed in evenwicht en was het halverwege 10-10. Na rust kwam het gedreven en slim spelend DWS al snel op een marge van drie punten voorsprong, waarna de bezoekers uit Zutphen met nog zes minuten op de klok terugkwamen tot 17-17. Onder aanvoering van de uitblinkende Gert-Jan Davelaar was het in slotfase echter DWS dat verrassend toesloeg: 21-19. Trainer René Slegh was dan ook erg tevreden: ,,Ik kijk nu naar de uitslag op het scorebord en knijp in mijn arm, maar dit is echt gebeurd. Het is fantastisch, maar we hebben echt gewonnen. Wij hebben heel geduldig en volwassen gespeeld. Verdedigend was het uitstekend en constant, dit zijn echt twee bonuspunten en het startsein voor een mooie avond!"

Doelpuntenmakers: Gert-Jan Davelaar 7, Rinske van den Brink 6, Joël Lagerweij 3, Hilde Lozeman 3, Job Schonewille 1 en Joanne Lijbers 1.