Afbeelding
Pauw Media

DWS verslaat ook Duko

20 oktober 2019 om 12:10 Korfbal

KOOTWIJKERBROEK DWS heeft de vierde overwinning op rij geboekt. In Kootwijkerbroek werd het thuisduel tegen middenmoter Duko uit Duiven na een aantrekkelijke eerste helft uiteindelijk met 16-13 gewonnen.

Trainer René Slegh was tevreden over zijn ploeg: ,,Het komt voor een club als DWS maar zelden voor dat je vier keer op rij wint, dit is prachtig. Vandaag hebben wij vechtlust getoond en een prima teamprestatie geleverd.''

Halverwege stond de thuisploeg al met 10-9 voor, dankzij een eindsprint liep DWS in de slotfase uit naar de 16-13 eindstand. ,,Het was een hele goede eerste helft van beide kanten, er werd volop gescoord. Na rust werd het wat rommeliger, ook door veel kleine overtredingen. In de laatste fase werd het een mentaal gevecht, waarbij wij ons hoofd koel hielden. Wij zijn goed blijven verdedigen, een terechte zege.''

Doelpunten: Rinske van den Brink 5, Gert-Jan Davelaar 4, Hilde Lozeman 2, Rens Bleijenberg 2, Joanne Lijbers 1, Dinant Lagerweij 1, Job Schonewille 1.