Afbeelding
Bram van den Heuvel

Inhaalrace Revival komt te laat

13 oktober 2019 om 11:51 Korfbal

TERSCHUUR Revival is de aansluiting met de twee topteams van de tweede klasse kwijt na een nederlaag. Op eigen veld moest de Terschuurse formatie haar meerdere erkennen in Rheko (16-19).

Revival klom vorige week na een zege op de hekkensluiter naar de derde plek. Aangezien de nummers één en twee elkaar troffen, kon de ploeg van Albert Kuijsten goede zaken doen in de top van het klassement. Het moest dan wel winnen van Rheko dat gepromoveerd was vanuit de derde klasse.

De twee teams bleken aan elkaar gewaagd, maar dat had Revival vooral aan zichzelf te wijten. ,,Het tempo lag aan het begin te laag. We konden niet genoeg en ook niet de juiste kansen creëren'', analyseert Kuijsten.

Rheko profiteerde van het lage tempo en ging met een 4-8 voorsprong rusten op Sportpark Overbeek.

In de tweede helft leverde Revival meer druk en zag de Nijkerkse trainer dat zijn selectie het tempo kon opschroeven. De bezoekers uit Rheden hielden echter stand, waardoor Revival haar tweede nederlaag leed.

Door het verlies is het verschil met koploper Viking opgelopen tot vijf punten en komt het recht in de grote middenmoot van vier teams die binnen één punt van elkaar staan.

COMFORTZONE Kuijsten ziet dat zijn ploeg stappen maakt, maar het is ook nog een kwestie van buiten je comfortzone stappen om te blijven ontwikkelen: ,,Elke actie die je inzet moet tot doel hebben dat je een kans creëert. Je moet het lef hebben de bal op te eisen. Voor sommigen is dat een stap buiten hun comfortzone, al worden er echt stappen gezet door spelers.''

De wisselvalligheid heerst nu nog te veel bij Revival. ,,Het tempo moet omhoog en dat gebeurt nu nog te veel in fases. De kunst is om constanter te worden. Het wordt tijd dat de puzzelstukjes in elkaar gaan vallen.''

Doelpuntenmakers: Matthijs de Wit 5, Wilko Jansen 3, Eltjo Lozeman 3, Rozemarijn Kamphorst 1, Bertine van de Mheen 1, Laura Ringeling 1, Martin Verkerk 1, Janno Kamphorst 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie