Mitchel van den Brink (19) rijdt Dakar Rally: ‘Debuut smaakt naar meer’

23 jan, 07:30 Autosport
Arjan Schimmel
Martin en Mitchel (rechts) van den Brink zijn trots op de medaille die het uitrijden van de Dakar Rally symboliseert.
Martin en Mitchel (rechts) van den Brink zijn trots op de medaille die het uitrijden van de Dakar Rally symboliseert.

HARSKAMP ,,Na een paar dagen besefte ik pas hoe bijzonder het eigenlijk is.’’ Rallyrijder Mitchel van den Brink debuteerde begin januari als coureur in de Dakar Rally. De pas 19-jarige Harskamper is inmiddels een week terug in zijn vertrouwde omgeving. ,,Het gevoel van trots is de laatste dagen wel toegenomen.’’

Na twee weken ploeteren door de woestijnen en berggebieden van Saoedi-Arabië mochten Mitchel van den Brink en zijn teamgenoten Richard Mouw en Wilfred Schuurman de zo felbegeerde medaille ophalen. ,,Tijdens de rally besef je het niet zo. Je leeft in een roes en rijdt van etappe naar etappe. Op weg naar de finish. Dat hadden we dagelijks voor ogen. Toen we in Jeddah op het podium stonden als tea..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.