Afbeelding
Erik van 't Land

Geen vergunning Visual Art Rally in Barneveld, Putten en Nijkerk

17 december 2019 om 18:34 Autosport

BARNEVELD De Visual Art Rally krijgt geen toestemming meer klassementsproeven te houden in de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Putten. Hiertoe is in onderling overleg besloten door de burgemeesters van de betreffende gemeenten. Zij vinden de veiligheidsrisico's te groot.

De rally wordt zaterdag 4 april verreden. Opzet was dat er proeven worden verreden in de gemeenten Barneveld, Putten en Nijkerk. Het bedrijventerrein in Nijkerk, waarvan vorig jaar voor het eerst gebruik werd gemaakt, was al geschrapt door de organisatie. Dit jaar namen zo'n honderd teams deel aan de rally. Bob de Jong won de rally rond Barneveld, Nijkerk en Putten.

Organisator en hoofdsponsor Wilbert van den Burg toonde zich verrast. ,,We kregen kritiek dat er in woonwijken was geparkeerd en sporen in de berm stonden, maar niets over veiligheid. Er heeft zich ook niets riskants voorgedaan afgelopen editie. Ja, er zou een ongeluk zijn gebeurd, maar dat hoort nu juist bij de rallysport. Liever niet natuurlijk, maar bij het voetbal raakt ook wel eens iemand geblesseerd."

,,Het voelt als onrecht. De gemeente zegt bijvoorbeeld liever afzettingen op vijftien meter te zien, dan op tien meter afstand. Maar juist over dat soort zaken willen we al maanden in gesprek met ze."

De organisatie gaat de vergunningaanvraag gewoon indienen en hoopt daarna alsnog het gesprek aan te kunnen gaan, zegt Van den Burg. ,,Bijvoorbeeld op bedrijventerrein Watergoor in Nijkerk is het evenement dit jaar echt omarmd door de ondernemers. Mede daarom willen we ons hard blijven maken voor een nieuwe editie."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie