Afbeelding
Theo Beumer

Lachende gezichten ondanks tegenslagen bij Lunterse Berg Wintertrail

Atletiek

LUNTEREN/VOORTHUIZEN ,,Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien. De deelnemers waren blij eindelijk weer eens een wedstrijd te kunnen lopen. Iedereen vond het een fantastisch parcours en ook het mooie weer werkte mee. Al met al kunnen wij terugkijken op een geslaagd evenement’’, kijkt een tevreden Robin Kinsbergen terug op de Lunterse Berg Wintertrail van zaterdag.

In totaal zo’n 270 deelnemers legden een of twee zware ronden van ruim 6 kilometer af, met in totaal 360 hoogtemeters op De Goudsberg. ,,Ik heb mensen uit alle delen van Nederland gezien. Zij gaven aan graag nog eens te willen terugkomen’’, laat de eigenaar van het organiserende Cairn Adventures uit Voorthuizen weten.

DOMPER Toch hangt er een donkere wolk boven het evenement. Kinsbergen begon al in 2019 om alle vergunningen rond het natuurgebied in orde te krijgen. ,, Na lange tijd kregen wij van de gemeente Ede een akkoord. Die hadden ecologen betrokken in hun besluitvorming. De eerste domper was dat wij in november 2021 te horen kregen dat Geldersch Landschap niet akkoord ging dat we over het Wekeromse Zand gingen. De langste afstand (23 kilometer) moest geschrapt worden.’’

TELEURSTELLEN Nadat de beoogde editie op 4 december werd afgelast vanwege coronaperikelen bij de organisatie, was er afgelopen week opnieuw een tegenvaller. ,,Wij kregen geen toestemming voor het gebied rond de Hoge Valksedijk in verband met Natura2000. Daardoor sneuvelde de 13 kilometer. Op het laatste moment moesten wij 300 deelnemers teleurstellen. En als klap op de vuurpijl was er zaterdag tijdens de race nog weer tegenwerking van een omwonende.’’

,,Wij organiseren vaker trails in de mooiste natuurgebieden. Maar waren hier niet op de hoogte van de verschillende terreinbeheerders. Met hen willen wij een open en transparante dialoog aangaan. En op basis daarvan bekijken of er nog een volgende editie gaat komen’’, besluit Robin Kinsbergen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie