De brand gezien vanaf de Laageinderweg.
De brand gezien vanaf de Laageinderweg. AberMedia

Politie onderzoekt oorzaak brand

26 mei 2023 om 10:08

p 1

De eerste melding van de brand kwam rond 16.50 uur binnen en er werd vrijwel direct opgeschaald naar zeer grote brand. Ook rubberen rijplaten, die in een open ruimte tussen de twee loodsen lagen, vatten vlam, wat mede zorgde voor heel veel rook.


RUBBEREN PLATEN De brand in de twee loodsen was om circa 18.20 uur onder controle. 

Rond half zeven was de brandweer nog bezig met het blussen van de rubberen rijplaten. Dat gebeurde met schuim, dat extra moest worden aangevoerd. 

De brandende platen werden met een shovel uit elkaar getrokken. De brandweer is nog uren bezig geweest met nablussen.

Naast de Kootwijkerbroekse brandweer waren blusgroepen uit De Valk, Harskamp, Voorthuizen en Barneveld opgeroepen en de hoogwerker uit Barneveld. 

De brand is vermoedelijk buiten ontstaan en daarna overgeslagen naar de bovenverdieping van een loods en daarna naar de tweede hal. De oorzaak is nog niet bekend, meldt de politie.  ,,We doen daar nog onderzoek naar. Dit betekent dat we gaan kijken of er camerabeelden en/of getuigen zijn'', aldus een woordvoerder.

Volgens de brandweer kunnen in de omgeving roetdeeltjes worden gevonden. ,,Deze zijn niet schadelijk en kunnen met handschoenen opgeruimd worden. Ze mogen bij het restafval, daarna wel de handen wassen.’’  Burgemeester Jacco van der Tak bracht naar aanleiding van de brand een bezoek aan Kootwijkerbroek en sprak onder anderen met de hulpverleners.