Stroe A1: Van links naar rechts: Hans van Middendorp, Gert-Jan Spelt en André Spelt.
Stroe A1: Van links naar rechts: Hans van Middendorp, Gert-Jan Spelt en André Spelt. Dirk van Huigenbos

Eerste regiotitel voor Stroe

26 mei 2023 om 09:29

Tafeltennissers sluiten toernooi af in De Belleman

ZWARTEBROEK De tafeltennissers van Stroe A1 mogen zich voor het eerst regionaal kampioen noemen. Gisteravond was in De Belleman in Zwartebroek de laatste avond van het Regionaal Kampioenschap Tafeltennis. Het toernooi loopt altijd van eind september tot en met mei en wordt al meer dan 30 jaar gehouden.


Dit jaar werd er met twee teams van TC De Belleman uit Zwartebroek, vijf teams van TTV Sorry uit Stroe en drie teams van TTV Smash uit Harskamp aan meegedaan. Onderverdeeld in twee poules is er hevig gestreden om de felbegeerde wisselbekers.

TWEE PUNTEN In de B-poule wist Harskamp B1 met twee punten verschil de eerste plaats te pakken. Stroe B1 moest met de tweede plaats genoegen nemen en moest de wisselbeker, na deze twee keer gewonnen te hebben, afstaan. De spelers van het winnende team van Harskamp B1 zijn Barend Klok, Evert van Manen en Johan ter Maaten.


VOOR HET EERST In de A-poule ging de strijd ook tussen Stroe en Harskamp. Voordat de laatste wedstrijd gespeeld werd, wist Stroe A1 al dat zij voor het eerst de eerste plaats veroverd hadden en dus de wisselbeker in ontvangst zouden gaan nemen. Zij behaalden 86 van de 100 punten Het winnende team van Stroe A1 wordt gevormd door André Spelt, Gert-Jan Spelt en Hans van Middendorp.


DUBBELTOERNOOI Na de prijsuitreiking werd er met ruim dertig tafeltennissers een dubbeltoernooi gespeeld. Elke speler werd gekoppeld aan een speler van een andere vereniging. Hier is ook een mooie strijd geleverd met verrassende uitslagen. Het koppel dat zich uiteindelijk winnaar mocht noemen werd gevormd door Wichert Palm en Marien van Veenschoten.

Harskamp B1: Barend Klok (links) en Evert van Manen. Johan ter Maaten ontbreekt op de foto.