Michael Reiziger, de nieuwe bondscoach van Jong Oranje.
Michael Reiziger, de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. anp / Gerrit van Keulen

Reiziger bondscoach van Jong Oranje

26 mei 2023 om 09:05

Trainer komt over van Ajax

ZEIST (ANP) Michael Reiziger wordt na de zomer de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. 


De 50-jarige oud-international is de opvolger van Erwin van de Looi, die afzwaait als coach van Jong Oranje na het EK van deze zomer. Reiziger was de afgelopen vier seizoenen assistent-trainer bij Ajax. Hij tekent bij de KNVB voor een periode van twee jaar, tot en met het EK van 2025.

"Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg", zegt Reiziger. "Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk ernaar uit."

Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB, is zeer content met de komst van Reiziger. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten."

Het is voor Reiziger een terugkeer naar Zeist. In 2014 was hij al assistent van Oranje onder 17. In 2017 werd de voormalig verdediger met Jong Ajax kampioen van de eerste divisie. Dat was een primeur, niet eerder pakte een beloftenteam de titel in die competitie. Daarvoor was hij jeugdtrainer en assistent bij Sparta Rotterdam.

Reiziger kwam als voetballer uit voor onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en PSV. Hij won de Champions League, de wereldbeker en zes landstitels. Tussen 1994 en 2004 speelde Reiziger 72 keer voor Oranje. Jong Oranje speelt komende maand het EK, dan nog onder leiding van Van de Looi.