Coach Erik ten Hag gaat met Manchester United de Champions League in. Epa/peter Powell Editorial use Only. no use With Unauthorized Audio, Video, Data, Fixture Lists, Club/league Logos or 'live' Services. Online In-match use Limited to 120 Images, no Video Emulation. no use in Betting, Games or Single Club/league/player Publications.

Ten Hag Champions League in

26 mei 2023 om 09:13

Winst op Chelsea volstaat voor succesje

MANCHESTER (ANP) Coach Erik ten Hag heeft zich met Manchester United verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen.

ManUnited won de thuiswedstrijd tegen Chelsea met 4-1 en is daarmee zeker van de derde of vierde plaats in de Premier League. Die beide plekken geven recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

De club uit Manchester staat door de zege derde met 72 punten. Newcastle United staat vierde met 70 punten. Liverpool, dat met 66 punten op de vijfde plaats staat, kan met nog een wedstrijd te gaan beide ploegen niet meer inhalen.

United kwam al vroeg op voorsprong. Casemiro kopte op een vrije trap van Christian Eriksen de 1-0 achter doelman Kepa Arrizabalaga. Ten Hag moest na bijna een half uur in de eerste helft Antony wisselen. De Braziliaanse voormalig Ajacied raakte geblesseerd in een duel met Trevoh Chalobah en moest met een brancard van het veld. Hij werd vervangen door Marcus Rashford.

Chelsea, dat speelde met voormalig PSV'er Noni Madueke, kreeg daarna veel kansen op de gelijkmaker. Kai Havertz kopte naast en Conor Callagher zag een schot net voorlangs gaan. Maar in de extra tijd van de eerste helft maakte Anthony Martial er 2-0 van. Op aangeven van Jadon Sancho vanaf rechts tikte de Fransman binnen.

Hoewel Chelsea na de rust probeerde iets aan de achterstand te doen, waren de grootste kansen voor de thuisploeg, waar Tyrell Malacia in de ploeg was gekomen. Bruno Fernandes schoot tegen de lat, een schot van Eriksen werd gestopt door Arrizabalaga. Na een overtreding van Wesley Fofana zorgde Fernandes uit een strafschop voor de derde treffer. Rashford maakte na defensieve blunders van Chelsea de 4-0. João Félix scoorde nog voor de geplaagde ploeg van coach Frank Lampard, die slechts twaalfde staat in de Premier League.

Ten Hag verruilde Ajax afgelopen zomer na vier seizoenen voor Manchester United. Hij bezorgde de club eerder dit seizoen al de League Cup. Dat was de eerste prijs sinds 2017.

De ploeg staat volgende week zaterdag ook nog in de finale van de FA Cup tegen stadgenoot en landskampioen Manchester City.