19 mei 2023 om 10:14

Algemeen

PEC krijgt rondvaart bij titel KKD

ZWOLLE (ANP) Als het PEC Zwolle vanavond lukt om de titel in de Keuken Kampioen Divisie in de wacht te slepen, krijgen spelers en staf zaterdag een rondvaart door de stadsgracht van Zwolle. 

Koploper Heracles Almelo wordt bij het winnen van de titel waarschijnlijk op zondag gehuldigd.

De beide clubs uit Overijssel zijn al zeker van promotie naar de Eredivisie. Het was al bekend dat PEC zaterdag gehuldigd zou worden, ook bij het mislopen van de titel. De huldiging is in Park de Wezenlanden, net buiten de binnenstad en naast het provinciehuis van Overijssel. Het eerste deel van het programma van die huldiging is nu bekend. Om 17.00 uur begint een voorprogramma met dj's en artiesten. Het feest zelf is van 18.00 uur tot 19.00 uur. Bij het winnen van de titel begint de rondvaart om 17.15 uur. In 2014, toen PEC de KNVB Beker won, was er ook een rondvaart, gevolgd door een huldiging in het park.

Heracles werkt momenteel aan de plannen voor een huldiging. Die zou zondagmiddag in de binnenstad zijn. Het programma is nog niet bekend en de vergunning is nog niet rond, aldus de gemeente. Als de club geen kampioen wordt, is er geen huldiging.