Reisorganisaties cancelen Formule 1-reizen Italië

19 mei 2023 om 08:12

DEN HAAG (ANP) Het cancelen van de Grote Prijs van Emilia-Romagna komend weekend in Italië vanwege het noodweer heeft ook gevolgen voor speciale Formule 1-reizen. Zo hebben reisorganisaties als TUI en Sportreizen.com de reis afgeblazen.


Met TUI zouden 115 fans donderdag en vrijdag naar Italië reizen voor de race. "Het verblijf in Bologna is weliswaar nog mogelijk, maar het bijwonen van de Grand Prix was natuurlijk de insteek van deze reizigers", laat een woordvoerster weten. TUI betaalt de reissom terug.

"De reis is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen", zegt een woordvoerder van Sportreizen.com. De organisatie heeft alle zeventig mensen die hadden geboekt voor dit weekend geïnformeerd. Ze hebben de optie gekregen om een vervangende Formule 1-reis te kiezen. "We wachten nog af of de race later dit seizoen nog wordt ingepland. Het kan zijn dat we er later alsnog naartoe gaan." Als omboeken niet lukt, kunnen reizigers hun geld terugkrijgen.

De woordvoerder noemt het een flinke teleurstelling dat de race niet doorgaat. "Onze gasten hebben er maanden of soms wel een jaar naar uitgekeken." Maar dit staat volgens hem niet in verhouding tot de problemen die de mensen in het getroffen gebied hebben. "Gezien de beelden is deze beslissing meer dan begrijpelijk. Dit is overmacht en onze gasten reageren begripvol."

Ook GPTicket, dat Formule 1-reizen organiseert, zou met meer dan honderd fans naar de wedstrijd gaan. De eigenaar zegt momenteel alle reizigers te informeren. "Iedereen snapt het, maar leuk is het niet."