19 mei 2023 om 09:07

Fraser volgt Oosting op bij RKC Waalwijk

WAALWIJK (ANP) RKC Waalwijk heeft Henk Fraser aangesteld als nieuwe trainer. 

Fraser (56) volgt na dit seizoen Joseph Oosting op, die overstapt naar FC Twente. De zesvoudig international van Oranje vertrok eind vorig jaar bij FC Utrecht vanwege grensoverschrijdend gedrag, na een incident op het trainingsveld met speler Amin Younes. Hij had de Duitse aanvaller na een woordenwisseling bij de keel gepakt.

Fraser voetbalde zelf voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord, waarmee hij kampioen werd. Als trainer werkte de oud-verdediger bij ADO Den Haag, Vitesse, Sparta en FC Utrecht. Tussendoor was hij ook assistent van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. 

Fraser won in 2017 met Vitesse de KNVB-beker en leidde Sparta in 2019 vanuit de Keuken Kampioen Divisie via de play-offs naar de Eredivisie.

Fraser werd de afgelopen weken al genoemd als belangrijkste kandidaat bij RKC om Oosting op te volgen. Hij ondertekende een contract voor twee jaar in Waalwijk. RKC staat twee wedstrijden voor het einde van de competitie op de negende plaats in de Eredivisie en maakt nog kans op deelname aan de play-offs om Europees voetbal.