Ancelotti twijfelt niet

19 mei 2023 om 09:06

MANCHESTER (ANP) Coach Carlo Ancelotti gaat ervan uit dat hij ondanks de uitschakeling in de halve finales van de Champions League ook volgend seizoen de leiding heeft over Real Madrid.

"Niemand heeft twijfels over mijn toekomst, de voorzitter was duidelijk 15 dagen geleden", aldus de Italiaanse voetbaltrainer.

Voorzitter Florentino Perez sprak openlijk zijn steun uit voor Ancelotti nadat Real Madrid de Spaanse beker won. Na het mislopen van de Spaanse titel en de finale van de Champions League is de Copa del Rey dit seizoen de enige prijs voor het keurkorps van Ancelotti.

De Madrilenen, titelhouders in de de Champions League, gingen woensdagavond met 4-0 hard onderuit tegen Manchester City. In Spanje was het eerste duel in 1-1 geƫindigd. "We zullen hier van moeten leren en ons met het oog op volgend seizoen moeten verbeteren. Vorig jaar konden we ze verslaan en haalden we de finale. Dit keer was het de beurt aan City. Dit was zeker niet gepland, maar het is ook niet nodig om dramatisch hierover te doen", aldus Ancelotti.