De wedstrijden in de 2CC Crosskarts leverde veel spannende duels op.
De wedstrijden in de 2CC Crosskarts leverde veel spannende duels op. Gerrit van Leijenhorst

Zonnige autocross in Stoutenburg

19 mei 2023 om 09:56

Regiorijders weer in de prijzen

STOUTENBURG De auto-en quadcross in Stoutenburg editie 2023 gaat als zonnig de boeken in. Vele toeschouwers genoten van de sportieve activiteiten. 


Ten opzichte van de voorgaande jaren was de baan gewijzigd, zodat de nog natte plekken waren vermeden en er snelle rondetijden konden worden gerealiseerd. Voor het eerst reden de Duo Sierra’s, met vooral deelnemers uit de Flevopolder, in Stoutenburg. Deze auto's zijn omgebouwd zodat er twee mensen nodig zijn om er in te rijden: de één stuurt, de ander schakelt en bedient de pedalen, waardoor teamwork erg belangrijk is. Veel snelheid zat er niet in, maar het leverde wel spectaculaire beelden op. Daarnaast kwamen de 2CV-crosskarts en de snelle Honda crosskarts, voor de gevorderde rijders, aan de start. Dit zijn beide eenheidsklassen met identieke auto’s, zodat stuurmanskunst en wedstrijd inzicht bepalend is. Daan Tolboom (Leusden) werd winnaar bij de 2CV crosskarts, voor Twan Vermeer (Stroe) en Yoran van Dijk (Achterveld).  Ronald Haverlag (Nijkerkerveen) was niet te kloppen bij de Honda crosskarts. De vanuit de rallysport bekende broertjes Luca en Jari van Hoof (Winterle) moesten genoegen nemen met een tweede en derde plek.

POL Veel regiorijders kwamen aan de start in de Standaard en Sprintklassen om zich in de eigen omgeving te presenteren aan hun fans. Bij de Standaardklasse ging de winst echter naar de Noord Hollander Jeroen Brouwer. Op het podium werd hij vergezeld door Mitchel Pol (Nijkerk) en Thomas van Horsen (Leusden). 

Zie verder Sportcijfers.